Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Berhan Şimşek Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzin'in ardından İskenderun İlçesi'ne geçip, ilçe teşkilatı ile İskenderun Belediyesi'ni ziyaret etti.

"BEKLENEN İSTİFA"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzin'in ardından İskenderun İlçesi'ne geçip, ilçe teşkilatı ile İskenderun Belediyesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, CHP'li Belediye Başkanı Yusuf Civelek'ten ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in istifasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar dün beni aradı, konuştuk. Biz bir aileyiz, konuşmamızda bana basın toplantısı yapıp istifa edeceğini söyledi. Ben de kendisine başarılar diledim. Yolumuza devam edeceğiz, beklenen bir istifaydı. Yerine atanacak kişiyi de pazartesi açıklayacağız"dedi.

KADIN KOTASI

Kılıçdaroğlu'na ayrıca Adana'da CHP Seyhan İlçe Başkanlığı'nda yönetim kurulundaki 4 kadın üyeden 3'ünün istifa ettirilip yerlerine yedekteki erkek üyelerin alınıp bu şekilde tüzükteki kadın kotasının baypas edildiği soruldu. Hemen araya giren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na dönerek, "Arkadaşlar bilgi verdi, bu doğru değil" diyerek uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu da soruyu, "İlçe başkanı bilgi vermiş, doğru olmadığını söylemiş ancak tüzüğe uygun hareket edeceğiz. Onlar yanlış yapmışlarsa biz düzeltiriz" diye yanıtladı. Tekrar araya giren Tekin, esprili bir tonlama ile "Burası Antakya arkadaşlar Adana'yı niye soruyorsunuz" diyerek konuyu kapattı. Hükümetin yerel yönetimler konusunda da başarılı performans çizmediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "Onun kanıtı da şu, hükümet ilk geldiğinde acil eylem planında yerel yönetimlerin gelirlerini arttırmak için belediye gelirler yasasını çıkartacaklarını söylemişlerdi. 8 yıl geçti, bu konuda adım atılmadı. Yerel yönetimler, kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış durumdalar. Biz iktidara geldiğimizde mali olarak yerel yönetimleri güçlendireceğiz."

Kılıçdaroğlu ile Belediye Başkanı Yusuf Civelek birlikte basına kapalı görüşme yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title