Haberler

Karamanlı Misafir Öğrencilerin Van Valiliği Ziyareti

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen 'Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı' Kapsamında Van'a Gelen Karamanlı Öğrenciler, Van Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk Tarafından Kabul Edildiler.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı' kapsamında Van'a gelen Karamanlı öğrenciler, Van Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk tarafından kabul edildiler.

Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı kapsamında önceki gün Van'a gelen 2'si idareci toplam 16 öğrenci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın başkanlığında Van Valiliği'ni ziyaret ettiler. Öğrenci ve idareciler Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk tarafından kabul edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintinar, ziyaret sırasında 'Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı' hakkında kısa bir bilgi verdi.

Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk da, öğrencilere daha önce Van'a gelip gelmediklerini ve bulundukları süre içinde nasıl bulduklarını sordu? Cantürk, "Ben daha önce yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptım. Van dendiği zaman, harita da bir gölü olan, basından da takip edildiğinde ise küçük bir il olarak değerlendiriyordum. Ancak son yıllarda eğitim alanında olsun, sağlık konusunda olsun diğer altyapı konusunda olsun Van ilimiz bölgeye hitap eden bir konuma geldi. O yüzden de Van, bölgede en güzel illerinden bir tanesidir" dedi.

Karamanlı öğrencilerin memleketlerinde Van'ın birer kültür elçisi olmalarını ve buradaki güzellikleri anlatmasını isteyen Cantürk, "Nerede olursak olalım bizim insanımız sıcak kanlıdır. Bizim insanımız misafirperverdir. O bakımdan en ufak bir tereddüdümüz yok. Yine aynı şekilde Karaman'a gitsek de yemeklerimizin yüzde 30'u, 40'ı benzerdir. İnsanlarımızın ev kültür hayatı aşağı yukarı birbirine benzer. Buraya gelen gençlerimizin ileriye dönük atılımlarında olsun, dostluklarında olsun bu görmüş oldukları ve zihinlerinde yer eden güzellikler onlara olumlu olarak yansıyacaktır. İnsan ne kadar bilgili olursa olsun, her gittiği yerde insana bir şeyler katıyor. Sizleri Van'da görmekten mutluyuz. Memleketinize dönerken de ailenize ve yakınlarınıza bizim sevgi ve selamlarımızı iletin" şeklinde konuştu.

Karaman Gençlik Merkezi Müdürü Hıdır Tek, ziyaret anısına Karaman'dan getirdikleri çantayı Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk'e verirken, Cantürk ise idareci ve öğrencilere Van'ın tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtıldığı broşür ve materyalleri verdi. Öğrencilerin ziyaretinde, Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Aslan, Gençlik Merkezi Şefi Ömer Faruk Tanrıtanır, Karaman Gençlik Merkezi Lideri Özlem Eser de hazır bulundular.

(ŞAK-MET-Y) 26.06.2008 17:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title