Haberler

Karaisalı'da Kuvayı Milliye ve Bahar Şenlikleri

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi'nin Birlikte Organize Ettiği Kuvayı Milliye ve Bahar Şenlikleri Yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi'nin birlikte organize ettiği Kuvayı Milliye ve Bahar Şenlikleri yapıldı.

Karaisalı Stadı'ndaki şenlikte konuşan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, kendisinin de Karaisalı'da doğduğunu ve eğitiminin bir bölümünü bu ilçede yaptığını belirterek, "Bu şenlik ile atalarımıza sahip çıkıyoruz. Gerek İstiklal gerekse Kurtuluş Savaşı'nda Karaisalıların gösterdiği kahramanlıkların anısına düzenlenen bu şenliklerimize katılmaktan son derece mutluyum" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da, Karaisalı'nın düşman işgaline uğramadığını ancak Kuvayı Milliye örgütlenmesini yaparak Adana'yı kurtardığını söyledi.

Karaisalı Kaymakamı Huriye Küpeli ise, 1.5 yıldan beri Karaisalı'da bulunduğunu belirterek, "Atasına, bayrağını ve milletine çok bağlı olan bu insanlar her şeyin en iyisine layıktır" diye konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu da, Kurtuluş Savaşı'nda ilçenin düşman işgaline uğramamakla beraber Adana yöresindeki işgalden kaçanlara kucak açan ve savaş esnasında önemli bir stratejik hareket noktası olan Karaisalı'da her yıl böyle bir şenlik düzenlediklerini ifade etti. Kuşçu, "Karaisalı insanı devletinin ve milletinin yanında olmuş, milli ve manevi değerlerine bağlı ülkesinin bir karış toprağı için mücadele etmiş, bu vatan için nice gazi ve şehit vermiş insanların torunları olarak gurur duymaktayız" dedi.

Konuşmaların ardından Aşık İmami, Ali Turaç, Ferhat Deli ve Seher Dilovan sahne aldı.

Şenliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın rahatsızlığı nedeni ile katılamadığı bildirildi.

(AB-Y) 18.05.2008 18:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title