Haberler

İzmit Belediye Başkanı'nın milyonluk ihale verdiği kişi yeğeni değilmiş

Güncelleme:

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili olarak "yeğenine belediyeden ihalesiz iş verildiği" iddiasına inceleme yapan müfettiş sonuca ulaştı. Müfettiş ikili arasında kan bağı bulunmadığını belirledi.

İzmit Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucunda, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yeğenine ihalesiz iş verildiği iddiasının doğru olmadığı belirlendi.

BAŞKAN HÜRRİYET'İN İHALE VERDİĞİ KİŞİ YEĞENİ DEĞİLMİŞ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yeğenine ihalesiz iş verdiği iddiası, inceleme yapan müfettiş tarafından sonuca ulaştı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; İzmit Belediyesinde inceleme yapan müfettişlerin raporuna göre ismi geçen kişinin Başkan Hürriyet'in yeğeni olmadığı kanıtlandı. İddiayı araştıran müfettişler, arada bir akrabalık bağının bulunmadığını belirledi.

AK PARTİLİ YÖNETİMDEN DE İŞ ALMIŞ

AK Partili meclis üyelerinin yeğen yalanını uydurarak, halkı kandırmaya çalıştığı konuda şok bir bilgiye de ulaşıldı. Şahsın, AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın Başkanlığındaki İzmit Belediyesi ile iş yaptığı da ortaya çıktı. Bu bilginin ardından İzmitliler, Hürriyet'in yeğeni olduğu için iş aldığı söylenen kişinin daha önce AK Partili yönetimden de iş aldığı belirlendi.

HÜRRİYET VE 12 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMIŞTI

İzmit Belediyesi'nin 2020 ve 2022 yılları arasında yaptığı, toplam bedeli 3 milyon 572 bin 645 TL olan bazı ihalelerde usulsüzlükler olduğu yönündeki şikayeti değerlendiren İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca iç inceleme başlatılmıştı. Mülkiye müfettişlerince yürütülen incelemenin tamamlanmasının ardından, 6 Haziran 2023'te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın imzasıyla İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile belediyede yönetici pozisyonundaki 12 kişi hakkında soruşturma izni verildiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Fatma Kaplan Hürriyet İnceleme Hürriyet Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

existence:

Yolsuzluk haberi tam manşet, Aklanma haberi minnacık manşet kul hakkını ne çabuk unutur olduk biz,

24
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title