Haberler

Gümüşhane: Gümüşhane Valisi Dalmaz'dan Başarılı Öğrencilere Altın

OKS ve ÖSS'de il genelinde ilk üçe giren öğrencileri altınla ödüllendiren Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Okumak zorundayız" dedi.

OKS ve ÖSS'de il genelinde ilk üçe giren öğrencileri altınla ödüllendiren Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, "Okumak zorundayız" dedi.

Bu yıl yapılan OKS ve ÖSS'de Gümüşhane genelinde derece yapan öğrencilerin ödüllendirilmesi sebebiyle, Valilik Toplantı Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Durmuş Özdemir, geçen yıla göre bu yıl OKS'de 15 ili geride bırakarak matematik ve fen dalında 48. sıraya, Türkçe ile matematik dalında 46. sıraya, ÖSS'de ise sayısalda geçen yıla göre 4 il, sözelde 3 il, eşit ağırlıkta da 6 ilin geride bırakıldığını söyledi.

Vali Veysel Dalmaz da, "Bizim eğitimden başka çıkar yolumuz yok. Biz okumak zorundayız. Eğitimle ancak bu engebeli araziden, bu dar vadiden çıkma imkanımız var. Planlarımızı, projelerimizi hep buna göre yaptık. Bazı illerin yaptığının aksine ben, edinilen başarıyı yeterli bulmadığımı beyan ettim. Şu derecede şu oldu, bunlar bana boş öğünme gibi geliyor. Ama şu anda hissedilir şekilde bir başarı derecesi yakalayamazsak bile, en azından bu kulvara girmeyi de başarı olarak görüyorum. Öğrenci, öğretmen ve velinin oluşturduğu üçlü sacayağını zirveye çıkardığımızda istenilen başarıyı yakalayacağız. Öğretmen fedakarlık yapacak, öğrenci okumaktan başka yolum yok diyecek, veli de gecesini gündüzüne katacak çocuğuna destek olacak, sahip çıkacak" dedi.

Ufak başarıların ödüllendirmeyle daha büyük başarıları getireceğini de belirten Gümüşhane Valisi Dalmaz, OKS'de TM ve MF puanına göre il genelinde birinci gelen Muhammet Emin Ceylan'a tam altın, TM puanına göre ikinci olan Feyza Mazlumoğlu ile MF'de ikinci olan Mustafa Samet Pir'e yarım altın, ÖSS Söz-2 puanına göre birinci Baran Baykal'a, Say-2'de birinci Samet Tonyalı'ya, EA' da birinci Sercan Yılmaz, Dilde birinci Figen Ulutaş'a tam altın, Söz-2' de ikinci Gürbüz Ataman, Say-2'de ikinci Pınar Keleş, EA-2' de ikinci Ersin Yalçın ve DİL' de ikinci Esra Akbağ'ı yarım altınla ödüllendirdi.

OKS TM'de üçüncü Süleyman Bayraktar, MF'de Feyza Mazlumoğlu ve ÖSS Söz-2' de üçüncü Zeynep Doğan, SAY-2' de üçüncü Burhanettin Tosun, EA-2' de üçüncü Emirhan Bölükbaş ile Dil'de üçüncü Nihal Akyıldız da çeyrek altınla ödüllendirildiler.

Ödül töreninden sonra öğrenciler ve veliler Vali Dalmaz ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title