Haberler

Gümüşhane'de Maden Firmalarına Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi Verildi

Gümüşhane’de Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında Gümüşhane ve Trabzon’da faaliyet gösteren özel maden şirketi personeline 4 gün süren Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verildi.

Gümüşhane'de Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri kapsamında Gümüşhane ve Trabzon'da faaliyet gösteren özel maden şirketi personeline 4 gün süren Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verildi.

Köse Havaalanında 5-8 Mayıs tarihlerinde toplam 21 personelin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimin yönetimini Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu, koordinatörlüğünü ise Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Paramedik Davut Çolak gerçekleştirdi.

Toplam 4 günlük eğitim kapsamında kursiyerlere 1 gün teorik olarak araç mekaniği, araç bakımı ve temizliği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü, geçiş üstünlüğü, virajlar, solama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı - ambulans kazaları, 3 gün uygulamalı eğitim de ise dokuma egzersizi, t-sokak, günlük bakım, paralel park, şerit değiştirme, akü takviye, panik fren, kontrollü fren, stepne değiştirme, kaçamak manevra, ileri slalom, kar zinciri eğitimleri verildi.

Sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, yapılan eğitimin önemine vurgu yaparak, "İlimizde hizmet verdiğimiz coğrafyanın zor ve engebeli olması ve artan nüfusla birlikte trafikte de artış olması sebebiyle ambulans kullanan personellere teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı verilen eğitim sayesinde ambulans sürücülerimizin hem eksikliklerini gidermek hem de bilgilerini tazeleyerek ambulans ile taşınan hastalarımıza güvenli hizmet vermeyi, ambulans kazalarını en aza indirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ağar, eğitim süresince destek olan Köse Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Köse İlçe Hastanesi Başhekimliğine, kursa katılan eğitmen ve kursiyerlere teşekkür etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Gümüşhane Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title