Haberler

Erdek'te Toplu Konut Kooperatifi Kuruluyor...

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçede Yapılması Planlanan 160 Konutluk Toplu Konutun Yapımı İçin Kurulacak Olan Kooperatif Hakkında Düzenlenen Toplantı ile Vatandaşı Bilgilendirdi.

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçede yapılması planlanan 160 konutluk toplu konutun yapımı için kurulacak olan kooperatif hakkında düzenlenen toplantı ile vatandaşı bilgilendirdi.

Erdek Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Necati Elmas, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Yağcı, Şoförler Odası Başkanı Fatih Payal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çetin Gül, Ak Parti Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kurulacak toplu konut kooperatifi ve gecekondu önleme projesi kapsamında gecekondu sahiplerine ücretsiz yapılacak 88 konut hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Kurulacak kooperatifin yönetimkurulunda Erdek halkından katılımların olması çağrısında bulunan Belediye Başkanı Sarı, "Erdek'te tespit ettiğimiz aşağı yukarı 60 gece kondu var. İlçemiz Atatürk Mahallesi Kızarandere mevkiinde bulunan gecekondu önleme bölgesinin yetki devir ve kamulaştırma işlemleri ile kat karşılığı yapılacak toplu konut yapımı projeleri tamamlanmıştır. Erdek Belediyesi'nin ekonomik durumunun iyi olmaması nedeniyle toplu konutları belediye olarak yapmamız mümkün değil. Ancak hukukçularla yaptığımız görüşmeler neticesinde kurulacak bir kooperatifle toplu konutların yapılmasının mümkün olduğunu öğrendik ve kooperatif kurma çalışmalarına başladık. 7 kişilik yönetim kurulu olacak kooperatife vatandaşların katılımlarını istiyoruz. Belediye olarak toplu konut yapımı için İller Bankası'ndan 1 Milyon YTL ödenek aldık. Alınan bu ödeneği kurulacak olan kooperatifi devir edeceğiz. Şimdi vatandaşlarımızın merak ettiği konu hakkında bilgi vermek istiyorum. Daireler ne kadara satılacak? 110 ile 120 metre kare olan dairelerin maliyeti yaklaşık 60 ile 62 bin YTL. Ödemelere gelince 10 bin YTL peşinat, 10 bin YTL kaba inşaat bitiminde ve geriye kalan 40 veya 42 bin YTL'yi de anahtar tesliminde almayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız kalan 40 veya 42 bin YTL ödemeyi de bankalardan kredi çekmek suretiyle ödeyebilirler. Belediye ve Kooperatif yapılacak toplu konutlardan kesinlikle kar etmeyecek ve daireleri maliyetine satacak. Yapılacak 160 konutun 30 adedi kat karşılığı mal sahiplerine verilecek kalanı ise satışa çıkacak. Biz kurulacak kooperatif yönetimine vatandaşlarımızın da katılmasını istiyoruz çünkü ortada şaibe olmasın, her şey şeffaf bir şekilde yapılsın. Biz kooperatif kurulmasına karar verdik. Kooperatif önümüzdeki hafta kurulacak ve toplu konutlar için çalışma zaman geçirilmeden başlayacak. Şimdi neden TOKİ yapmıyor diye sorulacak olursa TOKİ 400 konuttan aşağı yapmıyor ve arsanın mümkünse hazine arazisi olmasını istiyor. Erdek'te konut yapılacak mevcut arsa yok" dedi.

GECEKONDU SAHİPLERİ İÇİN 88 ADET ÜCRETSİZ KONUT YAPILACAK

Toplantıda gecekondu önleme projesi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Atatürk Mahallesi'nde bulunan gecekondu alanlarının yetki devir, kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Gece kondu sahibi vatandaşlarımıza 88 adet 25 metrekarelik konutlar yapılacak ve ücretsiz olarak kendilerine verilecek. Biraz önce kooperatifin yapacağı daireler için bedelin 60 ile 62 bin YTL olduğunu söyledim. Bu meblağ içinde yapılacak 88 konut yer almıyor. Bu 88 konutu tamamıyla belediye olarak yaptıracağız ve hiçbir ücrette almayacağız" şeklinde konuştu.

(ÖT-MEY)

21.04.2007 14:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title