Haberler

Edremit'te Tubitak Bilim Fuarları Büyük İlgi Gördü

Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karagözoğlu Ortaokulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde işbirliği protokolü" kapsamında açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'ndaki ilginç buluşlar dikkat çekti.

Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karagözoğlu Ortaokulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde işbirliği protokolü" kapsamında açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'ndaki ilginç buluşlar dikkat çekti.

İlk Bilim Fuarı açılışı Karagözoğlu Ortaokulu'nda Kaymakam Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdür Atanur Çağlayan ve Karagözoğlu Ortaokulu Müdürü Zeynel Yetim tarafından yapıldı.

Büyük bir hayranlıkla yapılan projeleri inceleyen Kaymakam Osman Tunç'a, okul müdürü Zeynel Yetim ve ders öğretmenleri tarafından bilgiler verilirken, öğrencilerin zaman zaman projelerini açıklarken

heyecanlanmaları dikkat çekti. 112 öğrencinin görev aldığı ve okul matematik öğretmenleri Mustafa Gösterikli, Özlem Gölcü, Fen Bilgisi öğretmenleri Mehmet Atlı, Fatma Nuhoğlu, Elif Gerçek ve Hamdiye Aslantaş gözetiminde bu okulda 36 projesi sergilendi. Serginin 1 gün açık kalacağı öğrenildi.

2. FUAR İHL'DE AÇILDI

İkinci Bilim Fuarı ise Anadolu İmam Hatip Lisesi(İHL)'de açıldı. Kaymakam Osman Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karahan tarafından açılan fuarda, görev alan 79 öğrencinin 29 projesi ilgi gördü. 21 öğretmenin projed görev aldığını belirten okul müdürü Musa Şengül'den bilgiler alan Kaymakam Osman Tunç, her iki okulun sergisinde öğrencilerin dudak uçuklatacak projelerine

imza attıklarına dikkat çekti. Tunç, "Öğrencilerimizin yaşamları boyunca rehberlerinin bilim olmasını diliyorum. Hep düşünen, sorgulayan, araştıran ve çözüm arayan yeni bir nesilin insanlığın hizmetine sayısız ürünler sunacağımdan kuşkum yok"diye konuştu. İHL'deki fuarın 2 gün açık kalacağı öğrenildi. Her iki okuldaki eserlerin, Balıkesir'de, ardından ise TUBİTAK'ta da sergilenmesi bekleniyor.

(BT)

16.05.2013 16: 33: 29

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atanur Çağlayan Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title