Haberler

Denizli'ye Sınavla Öğrenci Alacak Yeni Okullar

Denizli İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli'de 2011-2012 döneminde yeni açılacak 6 ortaöğretim kurumunun sınavla 576 öğrenci alacağını bildirdi.

Denizli İl Mili Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli'de 2011-2012 döneminde yeni açılacak 6 ortaöğretim kurumunun sınavla 576 öğrenci alacağını bildirdi.

Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'de eğitim arzını, ihtiyaçları göz önünde bulundurarak talebe uygun hale getirmenin çabası içerisinde olduklarını, bu amaçla ekonomik büyümeye katma değer sağlayacak yeterliliklere sahip işgücü yetiştiren ortaöğretim kurumları ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sayısını artırdıklarını belirtti.

Bu kapsamda, 2011-2012 döneminde ilde yeni okulların eğitim-öğretime açılacağını ifade eden Oğuz, kentte ilköğretim sonrası sınavla girilen okulların fazla olmasını, öğrencilerin yetenek ve ilgileri doğrultusunda ortaöğretim kurumlarını tercih edebilmeleri açısından büyük bir kazanım saydıklarını kaydetti.

Denizli'de bu yıl 8. sınıf öğrencisi olan 13 bin 820 öğrencinin Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girdiğine işaret eden Oğuz, şunları ifade etti:

"İlimizde 2011-2012 eğitim öğretim yılında yeni açılacak 6 ortaöğretim kurumu sınavla 576 öğrenci alacak. Bu okulların açılması ortaöğretime devam edecek olan öğrencilerimiz için büyük şanstır. Okullarımızın açılmasında destek olan Denizli Valiliği başta olmak üzere, Denizli Belediyesi'ne, kurum, kuruluşlarımıza ve hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. "

Oğuz, eğitim-öğretime açılacak okulların İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Aydem Fen Lisesi, Dr. Bekir Sıdık Müftüler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi, Buldan Akın Anadolu Öğretmen Lisesi ve Honaz Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi olduğunu kaydetti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title