Haberler

Çorlu Gazeteciler Derneği'nden Çanakkale Konferansı

Çorlu Gazeteciler Derneği, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası Etkinlikleri Kapsamında Araştırmacı-yazar Salim Dağ'ın Konuşmacı Olarak Yer Alacağı "Çanakkale Zaferini Kazandıran Yüksek Ruh" Konulu Konferans Düzenleyecek.

Çorlu Gazeteciler Derneği, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında araştırmacı-yazar Salim Dağ'ın konuşmacı olarak yer alacağı "Çanakkale Zaferini Kazandıran Yüksek Ruh" konulu konferans düzenleyecek.

Çorlu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, "Çanakkale Zaferini Kazandıran Yüksek Ruh" konulu konferansın 19 Mart Çarşamba günü saat 20.00'de Çorlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Tamer Levent Sahnesi'nde gerçekleştirileceği kaydedildi. Araştırmacı-yazar Salim Dağ'ın konuşmacı olarak yer alacağı konferansa tüm Çorlu halkı davet edildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılacak olan Salim Dağ'ın Çanakkale Savaşıyla ilgili kendi yazdığı şiirlerini içeren, "Kemikle Çeliğin Harman Olduğu Çanakkale'den Şiirler" isimli 6. baskısını yapmış şiir kitabı, 16. baskısını yapmış "Şehitlik Mahşerine Yolculuk", "Çanakkale Şehitlik Rehberi", "Kan Deryasında Dirilişin Destanı", "Çanakkale Ruhu" isimli kitapları yer almaktadır. 5 eseri bulunan yazarın 72 dakikalık belgesel CD'si de 5. baskısını yapmıştır.

Dağ'ın, şehitlik ziyaretçileri için hazırlamış olduğu büyük boy Türkçe ve İngilizce iki ayrı harita-rehber ile de bu sahadaki büyük bir eksikliği gidermiş olan yazarın yayına hazırlanan "Kuşatılan Gençlik" ve "Yıkılışın Kilometre Taşları" isimli iki eseri daha bulunmaktadır. Yazar ayrıca iyi derecede Almanca bilmektedir.

(EŞ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title