Haberler

Bursa'da Barajlar Ağzına Kadar Dolu

Bursa'nın Su İhtiyacını Karşılayan Doğancı ve Nilüfer Barajlarında Doluluk Oranı Yüzde Yüze Ulaşırken, Havza Üzerindeki Dağlarda Hala Kar Bulunması, Kış Aylarına Kadar Su Sıkıntısının Olmayacağını Gösteriyor.

Bursa'nın su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarında doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, havza üzerindeki dağlarda hala kar bulunması, kış aylarına kadar su sıkıntısının olmayacağını gösteriyor.

Türkiye'de yaz aylarının başlamasıyla birlikte İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde su sıkıntısı yaşanacağı belli olurken, Bursa'daki barajların ağzına kadar dolu olması 2 milyon nüfuslü şehirde yetkililere rahat nefes aldırıyor.

Günlük 250-300 bin metreküp su ihtiyacı olan Bursa'daki Nilüfer ve Doğancı barajları toplam 90 milyon metreküp su tutuyor. Yıllık 75 milyon metreküp suyun tüketildiği Bursa'da, 60 milyon metreküp Nilüfer Barajı'ndan 32 milyon metreküp Doğancı Barajı'nda su stoklanıyor. Her iki barajda da üst limite kadar su bulunurken, havza üzerindeki dağlarda haziran ayı olmasına rağmen kar bulunması yetkilileri sevindiriyor. Geçtiğimiz yıl yer altı kuyuları ile şehir şebekesine su takviyesi yapılarak su ihtiyacı kesintisiz karşılanırken, bu yıl suların bol olması sebebiyle yer altı suyu pompaları fazla çalıştırılmıyor.

Diğer taraftan Türkiye ambalajlı su pazarının yüzde 50'den fazlası da Bursa'da faaliyet gösteren firmalar tarafından karşılanıyor. Uludağ'dan gelen sularla dolum yapan Erikli, Nestle, Aroma, Damla, Korusu, Özkaynak, Sultan, Karacakayalılar, Baykal, Uludağ Meşrubat gibi firmalar tarafından ambalajlı su pazarına arzda bir sıkıntı yaşanmayacak. Ambalajlı su konusunda Bursa firmalarının, Türkiye pazarını rahatlıkla besleyebilecek durumda olduklarına dikkat çekildi.

(EY-MŞ) 08.06.2008 10:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title