Haberler

Biyolojik Arıtma Tesisinde Çalışmalar Devam Ediyor

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, inşaatına başlanılan Biyolojik Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, inşaatına başlanılan Biyolojik Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Sungurlu Belediyesi tarafından ilçeye kurulacak olan biyolojik arıtma tesisinin başlayan zemin çalışmalarını yerinde inceleyen Sungurlu Belediye başkanı Uzunkaya, ilk etapta 40 bin nüfusa hitap edecek olan tesisin 2. etap çalışmaları sonucunda 60 bin nüfusa hitap edeceğini söyledi.

Son sistem tesisin proje çizimlerinin tamamlandığını belirten Uzunkaya, tesisin 270 iş günü içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti.

Uluslararası bir alt yapıya sahip olacak Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla ilçede atık su arıtma oranı yüzde 97'ye ulaşacağını anlatan Başkan Uzunkaya, "İleri Biyolojik özellikte inşa edilecek ve atık suların azot ve fosfor giderimini de yapacak olan tesiste arıtılan atık suların bir kısmının dezenfeksiyon teknolojisiyle geri dönüşümü sağlanacak ve arıtılan atık sular sanayide ve çevre sulamada kullanılabilecek. Ortaya çıkan katı atıklar, susuzlaştırma ve kurutma sistemi sayesinde sanayi tesislerinde ikincil yakıt olarak kullanılacak. Tesis bünyesinde yer alan Kojenerasyon Sistemi ile arıtılan atık sular sebebiyle ortaya çıkan gazdan elektrik enerjisi elde edilecek ve tesisin enerji ihtiyacının bir kısmı çamurdan elde edilecek" dedi.

Uzunkaya ayrıca tesis bünyesinde havalandırma havuzu, çökertme havuzu, filtre binaları, trafo ve jeneratör binaları' da yer alacağını söyledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahaddin Uzunkaya Sungurlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title