Haberler

Bilecik'te Turizm Geliştirme Çalıştay Sonuç Raporu Değerlendirme Toplantısı

Bilecik'in Söğüt İlçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından "Turizm Geliştirme Çalıştay Sonuç Raporu Değerlendirme" Toplantısı Yapıldı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Turizm Geliştirme Çalıştay Sonuç Raporu Değerlendirme" toplantısı yapıldı.

Vali Çolak, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Söğüt'ün tarihi misyonu açısından çok büyük bir önemi bulunduğunu ve cihan imparatorluğuna kuruluş, beşiklik yaptığını söyledi. Tarihi misyon içerisinde bölgenin değerinin iyi bilinip, iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çolak, "Kentteki turizmi geliştirmeyi kültür, sanat, tarih, ticaret ve spor gibi alanları kapsayacak şekilde geniş bir perspektifte değerlendirmeliyiz. Bilecik'te turizmin gelişmesi için altyapı hizmetlerinin mutlak süratle yapılması gerekir. Biz bu konuda büyük bir mesafe aldığımıza inanıyorum. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı, miraslarımızı geçmişle gelecek kuşaklar arasında köprü kuracak olan özellikle tarihi ve vakıf eserlerimizin restorasyonlarını yapıp insanlarımızın hizmetine sunulmalıdır. Tarihi ve kültürel eserlerimiz insanlığın ortak değerleridir." dedi.

"Bilecik Turizm Geliştirme Çalıştayı" sunumu ile sonuç raporunun değerlendirilmesinin ardından Vali Çolak ve beraberindeki heyet, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Ergin, Bakanlık yetkilileri ile birlikte, Ertuğrul Gazi Müzesi ve Türbesi, Hamidiye Camii, Hamidiye İdadisi, Dar'ül-Eytam, Çelebi Mehmet Camii, Dursun Fakıh Türbesi'ni ziyaret etti.

(YB-MŞ) 24.05.2008 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title