Haberler

Beyşehir Turizm Pastasından Daha Fazla Pay Almak İstiyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, 15 Yıldır Bekleyen Milli Parklar Uzun Devreli Gelişim Planının Hayata Geçirilememesinin Turizm Yatırımlarının Beyşehir'e Gelmesinde Engel Oluşturduğunu Söyledi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, 15 yıldır bekleyen milli parklar uzun devreli gelişim planının hayata geçirilememesinin turizm yatırımlarının Beyşehir'e gelmesinde engel oluşturduğunu söyledi.

Beyşehir'in zengin turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi için öncelikle turizm altyapısının en önemli temel taşı olan konaklama tesisi sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Tekinöz, milli park uzun devreli gelişim planının geç kalması nedeniyle bu soruna çözüm bulunamadığını ifade etti. Bu konuda kurumların bir arada çalışması gerektiğini de dile getiren Başkan Tekinöz, "Uzun devreli gelişim planına birkaç hafta kaldı denilerek bugünlere gelindi ve Beyşehir 15 yıldır bu planın tamamlanarak uygulanmasını bekliyor. Onay aşamasına gelen planın artık bu yaz döneminde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Plan olmadığı için yıllardır imar hareketlerinin nasıl olacağı, nasıl hareket edileceği konusunda belirsizlikler yaşanıyor. Yönetim planı ortaya konamadığı için kimse ne yapacağını bilemiyor. Dolayısıyla Beyşehir'e turizm yatırımları yapılamıyor" dedi.

Yaşanan sorunlara rağmen Beyşehir'in turizm potansiyelini değerlendirme konusunda henüz fırsatı kaçırmadığını da ifade eden Tekinöz, "Tabi ki bilinçlendik. Belki de en büyük kazanımımız bu oldu. Bakın Türkiye tatil için Antalya'ya akıyor ama Antalya'da sıcaktan kaçan yöre insanı yaz mevsiminde daha serin ve yayla havası bulunan Beyşehir'e geliyor. Son yıllarda yayla turizminde Beyşehir büyük atak yaptı. Antalyalılar, yaz mevsimini geçirebilmek için Beyşehir ve çevre kasabalarından daire ve arazi satın almaya başladı. Yaylalarımız son yıllarda gözde hale geldi. Ben bundan sonraki yıllarda daha serin iklime ve zengin yayla potansiyeline sahip Beyşehir'in turizm konusunda daha da atak yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

(ARÖ-FM) 16.04.2008 18:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title