Haberler

Belediye Personeline 'İlk Yardım' Semineri

İlkadım Belediyesi Personeline İlk Yardım Semire Verildi.

İlkadım Belediyesi personeline ilk yardım semire verildi.

Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliği doğrultusunda tüm Türkiye'de verilen ilk yardım eğitim seminerlerinin ilki Samsun'da 911 İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından İlkadım Belediyesi personeline verildi. Seminerde kaza, yangın, kırık, çıkık, zehirlenme, kesik gibi durumlarda yapılması gereken müdahaleler anlatıldı. İlk yardımın hayat kurtardığını vurgulayan 911 İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlara bu eğitimi veriyoruz. Bunun ilkini de İlkadım Belediyesi personeline vererek başlattık. Seminerde Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı, tavsiye ettiği bilgileri kursiyerlere aktarıyoruz. 16 saatlik eğitim sonucunda başarılı olan kursiyerlere 3 yıl geçerli olan sertifika ve kimlik dağıtacağız. Sertifika ve kimliklerini alan kursiyerler, kazalarda sağlık personeli olmadığı zamanlarda ilk müdahaleyi yapmaya yetkilidir" dedi.

"İlkyardım, hasta veya yaralı kişiye, daha ciddi bir tıbbi yardım uygulanmadan önce yapılan ilk bakımdır" diyen Köksal, "İlkyardımın amacı, durumun kötüleşmesini önlemek için aktif olarak müdahale etmek, yasam desteği sağlamak, yaralının etkin tedavisini başlatmak, zararı en aza indirmek ve yaşam kaybını önlemektir. İlkyardım tıbbi bakımın bir alternatifi değildir. Ancak ilkyardım eğitimi alan kişiler, durumu ve aciliyetin derecesini tayin etme ve profesyonel tıbbi yardim oluşana kadar yapılabilecek en doğru şeyleri belirleme yeterliliğine sahiptir. Yaralanmanın, ölüm olaylarının dördüncü ana nedeni olduğu düşünülürse, ilkyardım eğitiminin gerekli olduğu çok açıktır" şeklinde konuştu.

(SAM-SA)

30.05.2007 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title