Haberler

Bayburt'ta Polis Haftası Kutlaması

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 162.yıldönümü Bayburt'ta Coşkuyla Kutlandı.

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 162.yıldönümü Bayburt'ta coşkuyla kutlandı.

Atatürk anıtına Emniyet Müdürü Burhan Gümüş ve Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Üzeyir Sözen tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulularak ve İstiklal marşının okundu.

Daha sonra Cumhuriyet Caddesinde kutlamalara devam edildi. Törene Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Garnizon Komutanı Top.Kumay Albay Bayram Uğur, İçişleri eski Bakanı Bayburt Bağımsız Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, , İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Bülent Çakar ,İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Üzeyir Sözen ve daire amirleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emniyet Müdürü Burhan Gümüş törende yaptığı konuşmada”Bizim görev anlayışımızda her zaman insan haklarına saygı, kişi özgürlüğü ,hukuk devleti ilkesi ve kanun hakimiyeti ilkeleri ön plandadır. Türk Polisi;başta Anayasamız olmak üzere yasalardan aldığı güçle, ve halkımızın her türlü destek ve güveni ile ülkemizin asayiş ve huzurunu sağlamada kararlıdır.Bu amaç için binlerce şehitler ve gaziler vermiştir.Ancak hiç bir zaman Vatana , Devlete ve Halkımıza hizmet etmek hedefinden ödün vermemiştir." dedi .

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ise “Türk polisinin sevgi ve hoşgörünün timsali olduğu fikrinden hareketle vatandaşa kapınız her zaman açık olsun ve her zaman halkımızın huzur ve güvenliği önceliğiniz olsun. Görevinizi yaparken insana hizmeti merkeze alan bir hizmet anlayışı düsturunuz olsun." Diye konuştu.

Tören , hafta sebebiyle düzenlenen kompozisyon , şiir ve halk koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Polis Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin halk oyunları, karate ve taekwondo gösterisi ve resmi geçitle sona erdi.

(YY-İRT-Y)

10.04.2007 16:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title