Haberler

Başkan Kaldırım, Organik Pazarı Tanıttı

Ekolojik Ürünlerin Satışa Sunulacağı "Organik Tarım Pazarı" Projesini Hayata Geçiren Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Organik Ürün Üreticileriyle Buluşarak Pazar Hakkında Bilgi Verdi.

Ekolojik ürünlerin satışa sunulacağı “Organik Tarım Pazarı” projesini hayata geçiren Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, organik ürün üreticileriyle buluşarak pazar hakkında bilgi verdi.

Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı, Organik Tarım Kooperatifleri ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Süleyman Kaldırım, organik ürünler için oluşturulan satış alanıyla ilgili bilgi verdi. Halkın hormonlu ve kimyasal karışımlı ürünlerden tat almadığının altını çizen Başkan Kaldırım, meyve ve sebzelerin gerçek tatlarının unutulmak üzere olduğunu kaydetti. Bu eksikliğin giderilmesi düşüncesinden hareketle ekolojik pazar projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Kaldırım, “Ekolojik yaşam alanı adı altında sadece birinci dereceden organik ürünlerin satılacağı bir yaşam alanı diye adlandırdığımız bir pazaryeri kurduk. Bu organik ürünlerin nerede üretileceği konusunda da siz değerli üreticilerden aldığımız destekle güçlü bir hale geldik. Bu anlamda bilinçlenmiş ve örgütlenmiş bir yapı içerisinde olmanız, hayata geçireceğimiz projenin ne kadar güçlü bir hal alacağının da göstergesidir. Bu anlamda Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜDEV), Gökçe Çakmak Havzası üzerinde oluşturduğu proje kapsamında AB'den de destek almış, bu sayede önemli bir çalışmaya da imza atmıştır” diye konuştu.

Daha sonra üreticilere Kılıçdede Mahallesi'ne kurulan ekolojik ürün pazarını tanıtan Başkan Kaldırım, burada da ürünlerin ne şekilde sergileneceği ve vatandaşların alanı ne şekilde kullanabileceği hakkında bilgi aktardı. Tanıtım sırasında bir tezgahın arkasına geçen Başkan Kaldırım, “Çok yakında burada siz yer alacaksınız ve tamamen doğal şartlarda üretilmiş ürünlerinizi belde sakinlerimizle buluşturacaksınız. Sadece sertifikalı üreticilerin yer alabileceği bu yeni yaşam alanımızla önemli bir projeyi de hayata geçirmiş olduk” dedi.

(SAM-SA)

07.02.2008 12:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title