Haberler

Ayakkabı Boyacıları Soğuk Havadan Dertli

Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Parkı girişinde bulunan ayakkabı boyacıları soğuk havada para kazanamamaktan dertli.

Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Parkı girişinde bulunan ayakkabı boyacıları soğuk havada para kazanamamaktan dertli. Müşterilerinin üşüdüğünü belirten boyacıların tek isteği kapalı bir alan.

Kırıkkale'de evinin geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan Hüseyin Kahya Parkındaki ayakkabı boyacıları, kış günlerinde iş yapamadıklarını ve para kazanamadıklarını belirterek yetkililerden kapalı alan istiyorlar. Yaklaşık 30 yıldır aynı yerde ayakkabı boyayarak evinin geçimini sağladığını ifade eden Adem Tekeli isimli boyacı, "Tek geçim kaynağım ayakkabı boyacılığı. İşimizde yazın sıkıntı olmuyor ancak kış günlerinde havanın soğumasıyla hem biz üşüyoruz hem de müşterilerimiz. Dolayısıyla üşüyen müşterileri de gelip ayakkabı boyatmıyor" dedi.

Yetkililerden kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekleyen Cengiz Bekar, İsmail Gezer ve Murat Güner isimli diğer boyacılar ise hayata boya sandıkları ile tutunduklarını ifade ederek, "Sabahın erken saatlerinde boya sandıklarımızı açıp müşteri bekliyoruz. Ama çoğu zaman bir müşteri bile bulamıyoruz. Bazı zamanlar evimize siftah bile yapmadan gidiyoruz. Bizde şaşırdık ne iş yapalım. Biz soğuk havadan korunmak için üzerimizi battaniye gibi eşyalarla kapatıyoruz, müşterilerimiz ne yapsın. Tek isteğimiz yetkililerden bize kapalı bir alan tahsis etmeleri" şeklinde konuştular. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırıkkale Tekeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title