Haberler

AK Parti Siyaset Akademisi

AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nda Ders Veren İstanbul Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Kurumu Yöneten Değil, Şehri Yönetenin Başarılı Bir Belediye Başkanı Olacağını Söyledi.

AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nda ders veren İstanbul Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, kurumu yöneten değil, şehri yönetenin başarılı bir belediye başkanı olacağını söyledi.

İstanbul Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından 41 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Siyaset Akademisi Yerel yönetimler Programı'nda akademi öğrencileriyle 14 yıllık belediye başkanlığındaki deneyimlerini paylaştı. Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da katıldığı Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'ndeki programda konuşma yapan Başkan Erol Kaya, "Kurumu yöneten değil, şehri yöneten başarılı bir belediye başkanı olur" dedi.

Üniversite, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımı ile yapılan işlerin başarısız olmasının mümkün olmadığının altını çizen Kaya, kenti yöneten yöneticilerin bölgesi hakkında her bilgiye sahip olmasının önemine değindi. Kaya, "Bölgemizde bulunan okuryazar oranları, konut sayısı, nüfustaki yaş oranları, suç istatistikleri, sağlık ocaklarına başvuran hasta sayısını bile kayıt altına aldık. Ve bu oranlar üzerinde çalışmalarımıza yön verdik. 2010 için hedeflediğimiz üniversite öğrenci sayısına 2007 yılında ulaştık. Hedefimiz bu oranı 2010'da 50 bin ulaştırmak" dedi.

F1'in gelmesiyle Pendik'te 5 yıldızlı 3 otelin inşaatına başlandığını anlatan Erol Kaya, "F1 gelmeden önce tanınmış birçok şirkete gidip bizim bölgemizde yatırım yapmalarını istedim. Kapılarını aşındırdım ama olmadı. F1 gelmesiyle şuanda Pendik'te 5 yıldızlı 3 otelin inşaatı devam etmekte. Birçok yatırımcı da yer arıyor. Önemli olan görev yaptığınız bölgeye her alanda hizmet vermenizdir" diye konuştu.

Daha sonra Pendik Belediyesi'ndeki çalışmalarını slayt eşliğinde anlatan Erol Kaya, akademi öğrencilerin sorularını da cevapladı.

(SAM-SA) 28.05.2008 14:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title