Haberler

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Samsun'da arıcılığı geliştirme yolunda çok yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bakır, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaretinde yaptığı açıklamada, Samsun'daki bal üretimi hakkında bilgi verdi.

Şehirde arıcılığı geliştirerek marka bal oluşturma yolunda çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bakır, "Samsun'da arıcılığı geliştirme yolunda çok yoğun çalışma yürütüyoruz. Vezirköprü'deki ormanımız bitti, Havza'daki çalışmalarımız devam ediyor. Burada bal üretimine elverişli bitkiler ve ağaçlar üretiliyor. Bal ormanlarının tamamını kadın bal üreticilerine verecek şekilde planladık. Kadınlarımız buralarda bal üretimi yaparak evlerine destek olacak" dedi.

Salıpazarı ilçesinde 2016 yılında 8 mahallede yaklaşık 33 ton kestane balı üretimi gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini ve bu üretimden 2 milyon liralık gelir beklendiğini aktaran Bakır, şunları söyledi:

"Salıpazarı'ndaki mevcut kestane ormanı alanı dikkate alındığında 8 mahallemizde 73 üreticimizle yürütülecek kestane balı üretimi, potansiyelin çok altındadır. Salıpazarı ilçemizin kestane balı üretiminde öncü ve marka şehir olması için gerek bizler gerekse Samsun Orman İşletme Müdürlüğümüz yoğun çaba göstermekte. Planladığımız kestane balı üretimini 33 tondan 200 tona çıkarmak için ekonomik olarak destek sağlanabilir. Burada yaşayan vatandaşlarımızın talebi ve istekli olmaları yeterli. Ayrıca marka bal hedefi gerçekleşirse bu alanda ilçeye yatırım da yapılacaktır. Bu şekilde istihdam sağlanırken balın katma değeri de artacaktır."

Bakır, Vezirköprü Kuruçay Mahallesi'nde vatandaşların Altınkaya Barajı'ndan ulaşımını sağlaması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan çıkarma gemisi aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu hizmetten sadece Kuruçay değil, toplamda 44 mahalle ve köy yararlanacak. Ayrıca Kuruçay Mahallemizdeki vatandaşlarımızın ekonomik girdi sağlaması için o bölgede bulunan iki çayın ıslahını DSİ 7. Bölge Müdürlüğümüze yaptırıyoruz. Bu ıslah çalışması bittiğinde 150 hektarlık alana ceviz fidanı diktireceğiz ve ortalama her vatandaşımız 6 bin liranın üzerinde bir gelir sağlayacak."

Kaynak: AA / Yerel

Pelin Gündeş Bakır Tülay Bakır Ak Parti Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title