Haberler

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak Keşan'da

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne'nin, Sulama Yatırımlarından En Büyük Payı Alan 3 İlden Biri Olduğunu Söyledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne'nin, sulama yatırımlarından en büyük payı alan 3 ilden biri olduğunu söyledi.

Budak, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ile birlikte, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Budak, sulama kooperatifleri yöneticileri ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, sulama yatırımlarında bölgede ciddi atılımlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Sulama yatırımlarına 1995-2002 yılları arasında 45 milyon lira harcandığını ifade eden Budak, son 7 yıl içinde ise bu rakamın 745 milyon liraya yükseldiğini bildirdi.

Budak, şunları kaydetti:

"Bölgede sulama yatırımları çok önemli. Hamzadere Barajı bölgenin çehresini değiştirecek. Bölgede çok sayıda gölet yapılıyor. Sulama yatırımları bu bölgenin ekonomisinin can damarı. 2023 yılına kadar Edirne'de sulanmayan ve toplulaştırma çalışması bitmeyen arazi kalmayacak.

81 il içinde sulama yatırımlarından en büyük payı alan ilk 3 il içerisindeyiz. 210 kilometre uzunluğundaki Meriç Nehri yıllardır denize aktı. Şimdi yaptığımız projelerle bunu baraj ve göletlere aktarıyoruz. Edirne'de 41 yılda 450 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırma çalışması yapılırken, son 7 yılda 605 bin hektarlık alanda çalışma yapıldı. Bütün bunlar çiftçinin üretim maliyetini düşürerek kar marjını artıracak."

DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ise Hamzadere Barajı'nın 15 Mayıs 2011 tarihinde bitirileceğini, 155 devam eden proje ile 55 yeni gölet planının da hazırlanmakta olduğunu kaydetti.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title