Haberler

Aeü'de İnşaat Çalışmaları

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki tüm inşaatların protokol gereği planlanan zamanda tamamlanması için hızla devam ettiğini bildirdi.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki tüm inşaatların protokol gereği planlanan zamanda tamamlanması için hızla devam ettiğini bildirdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, AEÜ Rektörlüğü tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile imzalanan protokol gereği iki etap halinde yapılacak inşaatlardan ilk etap çalışmasının Eylül 2013'de Bağbaşı Yerleşkesi'nde başladığı belirtildi.

Rektörlük, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Olimpik Pistli Stadyumdan oluşan inşaatların tamamlanmak üzere olduğu, ikinci etap inşaatların ise Aralık 2014'de başladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İkinci etap inşaatlar kapsamında başlayan 17 bin 283 metrekare inşaat alanı olan Eğitim Fakültesi 49 derslik, 180 ofis, 5 toplantı odası, 20 laboratuvar ve amfiden oluşuyor. İnşaat alanı 14 bin 755 metrekare olan Mühendislik Mimarlık Fakültesinde 18 derslik, 94 ofis, 32 laboratuvar, 17 salon ve 2 amfi olacak. 14 bin 39 metrekare inşaat alanına sahip Ziraat Fakültesinde ise 25 derslik, 26 laboratuvar, 23 hizmet odası, 73 ofis, 5 amfi, 3 toplantı odası yer alacak. 9 bin 856 metrekare inşaat alanı olan Kongre Kültür Merkezi 19 ofis, 632 kişilik konferans salonu, iki 260 kişilik konferans, 5 çalıştay ve 5 etkinlik salonu ile 670 metrekare fuaye ve bin 504 kişi kapasiteli amfi tiyatro salonundan oluşuyor. Olimpik Pistli Stadyum maraton tribünü yapım işi de başladı. Tüm inşaatlar hızla devam ediyor."

Açıklamada, Saylam'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Üniversitenin en acil ihtiyacı, akademik ve idari birim binalarıdır. Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki tüm inşaatlar protokol gereği planlanan zamanda tamamlanması için hızla devam ediyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Üniversitenin son teknolojik imkanlarla eğitimdeki kalitesini artırmak için elimizden gelen gayreti göstererek emin adımlarla ilerlemesi yolunda çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Kudret Saylam Bağbaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title