Haberler

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Gergin Meclis Toplantısı

"İdare Görüşü"nün okutulmasına Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın sert tepkisi ve akabinde bir grup esnafın meclis salonuna girmek istemesiyle nedeniyle gergin bir atmosfere büründü.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, gündemin iki maddesinde yer alan imar planında

"İdare Görüşü"nün okutulmasına Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın sert tepkisi ve akabinde bir grup esnafın meclis salonuna girmek istemesiyle nedeniyle gergin bir atmosfere büründü.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen ve başkanlığını Necmi Özcanlı'nın yaptığı oturumda, 6 gündem maddesi görüşmeye açıldı. Gündem dışı söz alan tek isim CHP'li Bekir Sıtkı Özer oldu. Belediyenin kaynak sıkıntısı olduğunu ve borçları nedeniyle sosyal belediyecilik ilkesini yerine getiremediğini söyleyen Bekir Sıtkı Özer, Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin ulaşımda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı halk

otobüslerine yönlendirilmesi amacıyla bir teklifte bulundu. Üniversitede 40 bir öğrencinin bulunduğunu ve büyük

çoğunluğunun Kredi Yurtlar Kurumu'ndan aylık 260 lira kredi kulandığını ifade eden Özer, "60 lira karşılığında aylık sınırsız paso vererek, öğrencilerimizin Büyükşehir Belediyesi otobüslerini kullanmalarını sağlayabiliriz. Böylece

onların bütçelerine ufak da olsa katkı sunduğumuz gibi belediyeye de kaynak sağlamış oluruz. 25 bin öğrenci kart alırsa bu aylık 1,5 milyon lira gelir demek olur. Bu parayla da her ay 3 yeni otobüs alınabilir" dedi.

Özer'in önerisine

diğer meclis üyeleri de destek verirken, başka gündem dışı söz alan üye olmayınca gündem maddeleri görüşülmeye

başladı. Yüreğir ilçesine bağlı Kışla ve Başak Mahalesi'nde, Kentsel Dönüşüm Alanı olarak belirlenen 6 hektarlık alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına yönelik komisyon raporunun görüşülmesi sırasında, raporlarla

ilgili "İdare Görüşü"nün okutulması, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı kızdırdı. Oturduğu sıradan

müdahalede bulunan Çelikcan, daha sonra kürsüye çıkıp bir konuşma yaptı. Benzer komisyon raporlarında daha

önce "İdare Görüşü" okunmadığını ileri süren Çelikcan, "Kentsel dönüşüm pastasından Adana'ya ne kadar pay alırız

diye konuşmamız gerekirken, idare görüşünün okunması kötü bir şeydir ve husumet doğurur. Bu yapılan iyi niyet

göstergesi değildir. Mecliste kavga etmeyelim diyoruz ama kimin kavga çıkardığı barizce ortada" dedi. Çelikcan, 25

yıllık Aytaç Durak döneminde korku imparatorluğu kurulduğunu ancak bu düzenin yıkıldığını ifade ederek,

"İmparatorluğun kalıntılarını temizleyeceğiz" dedi. Çelikcan, "Çamlıca arsaları" olarak anılmaya başlanan yerde

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında "Ağaç katliamı" yapacağı yönünde basında çıkan bazı iddialara da, plan

krokileriyle cevap verdi. Çelikcan, inşaat yapılması planlanan alanda tek bir ağaç bile bulunmadığını ileri sürdü.

YÜREĞİR HAL ESNAFI MECLİSİ BASTI

Çelikcan'ın konuşmasını tamamlayıp sıraya oturmasının hemen ardından, meclis salonu kapısının önünden alkış, ıslık ve bağırışlar duyuldu. Kapının önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, 3 aydır radevu taleplerine cevap verilmediğini iddia ederek olay çıkardı. Dışarıdaki grup kapıları tekmelerken, meclis salonunda ise 3 kişi ayağa kalkarak, "Yazıklar olsun. 3 aydır randevu vermediniz. Derdimizi kime anlatacağız" diye bağırdı.

Meclis içindeki ve kapı önünde ki protestocular, zabıta görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Olanları anlamaya çalışan Meclis Başkanı Necmi Özcanlı, "Bunların derdi ne?" şeklindeki sorusuna Mahmut Çelikcan yanıt verdi. Çelikcan, "Bu kişiler Yüreğir Sebze Hal'i esnafı. Benimle görüştüler ancak sorunları Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendirdiği için bir şey yapamadım" dedi.

Belediye binasından çıkartılan esnaf, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'na esnaf olarak tescil ettirmesi gerektiğini belirterek, "Bunu yapmayarak bizi manav statüsüne düşürmeyi istiyorlar. Bu sorunu çözmek için 3 aydır gelip gidiyoruz ancak randevu alamadık" dediler.

Göstericiler, polis tarafından tek tek kimlikleri sorgulandıktan sonra gönderilirken, esnaflara sorunlarının çözümü için gerekli yerlerden randevu verileceği belirtildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Sıtkı Özer Mahmut Çelikcan Yüreğir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title