Haberler

Abtü ile Şişecam Arasında Eğitim Anlaşması

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) ile Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (ŞİŞECAM) arasında eğitim anlaşması imzalandı.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) ile Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (ŞİŞECAM) arasında eğitim anlaşması imzalandı.

Anlaşma gereği ABTÜ'de görevli akademisyenler, bölgede bulunan ŞİŞECAM şirketlerinde çalışan personele ihtiyaç duydukları mesleki eğitimleri verecekler. Eğitimler kapsamında; Teknik Resim Okuma, Örtülü Elektrot Kaynağı, Otomatik Kontrol ve Ölçme Teknikleri, Teknisyen ve Ustabaşılar için Malzeme Bilgisi, Mekanik Eğitimi, Mekanik Tesisat Eğitimi, Rulmanlarda Bakım ve Yağlama Teknikleri Eğitimi, Mühendisler için İleri Rulman Bakım Teknikleri Eğitimleri ve Sanayide Doğalgaz İşletmeciliği gibi sektörün önemli konuları yer alıyor.

Eğitimlerin bir kısmı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde başladı. İlerleyen zamanda yapılması planlanan eğitimler de yine üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek.

ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversite-Sanayi işbirliği için önemli bir adım attık. ABTÜ olarak sektörlerinin önde gelen firmalarıyla işbirliklerimizin artması adına çalışmalarımız devam edecek. Söz konusu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title