Haberler

15. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu"

Van'da "15. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu" düzenlendi.

Van'da "15. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu" düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığının koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde özel bir otelde düzenlenen sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, sağlık hizmetlerinde kalite konusunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Güler, "Hangi şartta olursa olsun hasta güvenliğini ön planda tutmalıyız. Şu an ülke olarak çok iyi bir durumdayız. Çok iyi şartlardayız. Kalite konusu büyük önem arz ediyor. Hasta ve çalışan güvenliği bir elmanın iki yarısıdır. Bunlar birbirlerini tamamlayan iki unsurdur. Hasta güvenliğinin olabilmesi için çalışan güvenliğin, çalışan güvenliğinin olabilmesi için hasta güvenliğinin olması gerekiyor" dedi.

Sempozyumda, "Sağlıkta Kalite ve Akreditasyonda Yeni Trendler", "Sağlık Kurumlarına Çalışan Odaklı Bakış: Sağlıklı Çalışma Yaşamı", "Laboratuvarlarda Kaliteye Bütüncül Bakış", "Hasta Rızasının Sağlık Hukukundaki Yeri", "Güvenli Cerrahinin Yapı Taşı: Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi", "Radyasyonun Etkileri ve Radyasyondan Korunma", "Çalışan Güvenliğinde Risk Yönetimi", "Sağlık Tesislerinde İlaç Güvenliği" ve "Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi" konuları ele alındı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Hasan Güler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title