Haberler

Yeniden) Büyükelçi Turgut Kural Babası ile Aynı Kaderi Paylaştı

Türkiye'nin Benin'nin Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural'ın dün gece kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Türkiye'nin Benin'nin Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural'ın dün gece kalp krizi nedeniyle vefat etti.Diplomatik kariyerine 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde aday meslek memuru olarak başlayan Kural, Türkiye'nin Bağdat, Amman Büyükelçiliklerinde üçüncü katip, Hong Kong Başkonsolosluğunda muavin konsolos olarak çalıştı.

BABASI BÜYÜK ELÇİ ADNAN KURAL'DA GÖREVİ SIRASINDA VEFAT ETTİ

Turgut Kural'ın babası Moskova Büyükelçisi olan Andan Kural'da 1972 yılında görevi sırasında Moskova'da kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

KARİYER OLARAK BABASININ YOLUNDAN GİTTİ

Evli ve iki çocuk babası Büyükelçi Kural, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü bitirdi..Diplomatik kariyerine 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde aday meslek memuru olarak başlayan Kural, Türkiye'nin Bağdat, Amman Büyükelçiliklerinde üçüncü katip, Hong Kong Başkonsolosluğunda muavin konsolos olarak çalıştı.Bakanlıkta Ortadoğu ve Avrupa Genel Müdürlüklerinde görev alan Kural, Brüksel Büyükelçiliğinde İkinci Katip ve Başkatip, Mostar Başkonsolosu, Paris Büyükelçiliğinde Büyükelçilik Müsteşarı ve Birinci Sınıf Başkonsolosluk yaptı.Kural, Kasım 2014'ten bu yana Türkiye'nin Kotonu Büyükelçisi olarak görev alıyordu.

BABASI 'DA GÖREVDE İKEN KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ

Turgut Kural'ın babası Şerif Adnan Kural'da babası Hüsamettin Kural'ın eğitimi nedeniyle Paris'te doğmuş, İstanbul'da Saint Benoit Fransız Lisesi'ni bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştu. 1935 yılında Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başlamış, çeşitli iç ve dış görevlerde bulunduktan sonra 1955'te Şam Büyükelçiliğine atanmış, 1958'de ise merkeze atanıp, başhukuk müşavirliği görevine getirilmişti. 1960-1962 yıllarında Atina Büyükelçiliği, 1962-1964 yılları arasında Birleşmiş Milletler nezdinde Daimi Temsilcilik, 1964-1965 yıllarında Bern, 1965-1967 yıllarında Roma ve 1967-1969 yıllarında Madrid büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. 1972 yılında Moskova büyükelçiliğine atanmıştır. Bu görevi sırasında kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Turgut Kural Türkiye Benin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title