Haberler

Yazılı Basının Dijital Dönüşümü İzmir'de Tartışılacak

Basın İlan Kurumu (BİK), yerel gazetelerin yapısal sorunlarına çözüm bulunması amacıyla İzmir'de "Yazılı Basının Dijital Dönüşümü" konulu toplantı düzenleyecek.

BİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel gazetelere ait internet sitelerinin teknolojik altyapı ve içerik üretiminin geliştirilerek, niteliklerini artırmak üzere "Gazetelerin İnternet Haber Sitelerinin İyileştirilmesi"; bu internet sitelerinin dijital reklam piyasasından reklam alabilmesini sağlamaya yönelik ise "Yerel Yazılı Basının Dijital Reklam Piyasasına Entegrasyonu" projeleri hazırlandı.

Kurum, gazetelerin yapısal sorunlarının çözümünü de içinde barındıran her iki projenin Ege Bölgesi'ndeki tanıtımını İzmir'de gerçekleştirecek.

BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ile yazılı basın temsilcilerinin yarı sıra İzmir Valiliği, İZKA, İŞKUR, KOSGEB, BYEGM yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek "Yazılı Basının Yapısal ve Dijital Dönüşümüne Yönelik Proje Geliştirme-İşbirliği İstişare Toplantısı" yarın saat 09.30'da Kaya Thermal Hotel-Venüs Roof Salonu'nda yapılacak.

BİK Genel Müdürü Karaca'nın açıklaması

Açıklamada görüşlerine yer verilen BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, 1961 yılından bu yana resmi ilan ve reklamların süreli yayınlara objektif ölçütlerle dağıtımını üstlenen Basın İlan Kurumunun, günümüzün teknolojik gelişmeleri karşısında yazılı basının dijital dönüşümünü sağlamasına büyük önem verdiğine işaret etti.

Her zaman olduğu gibi bu süreçte de gazetelerin yanında olmayı sürdüreceklerini vurgulayan Karaca, şunları kaydetti:

"Kurum olarak yürüttüğümüz sosyal faaliyetlerin yanı sıra paydaşımız olan gazetelerimizin yapısal sorunlarının çözümüne yönelik de yoğun çaba harcıyoruz. Bunun yanı sıra bilişim çağını yaşadığımız bu dönemde yeni medyanın, bir diğer adıyla dijital medyanın öne çıktığını görüyoruz. 'Her geçen gün büyüyen medyanın bu yeni kolu karşısında neler yapabiliriz, ne yaparsak geçiş sürecini vakit kaybetmeden gerçekleştirebiliriz' gibi soruların yanıtını bulmak ve uygulamaya koymak istiyoruz. Kurumuzun geliştirdiği ve KOSGEB ile Kalkınma Ajanslarının destek verdiği iki önemli projenin tanıtımını Bursa'nın ardından İzmir'de gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda, ilgili devlet kurumlarımız ve gazetelerimiz ile oturup istişare ederek yeni yol haritasını belirlemek istiyoruz."

Yakup Karaca, toplantıya İzmir'deki tüm basın mensuplarını davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Valiliği Yakup Karaca Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title