Haberler

28 Maçlık galibiyet serisinin en uzun olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Zafer Ayaz

Zafer Ayaz

Head Coach
26.05.2024 01:29

Takım sporları için de birçok galibiyet serisi mevcut ama biz Türk halkı olarak sadece futbola odaklı bir millet olduğumuz için 28 maçlık yenilmezlik serisine sahip olan Al Hilal takımının bu serisini en uzun galibiyet serisi sanıyoruz ama tabi ki yanılıyoruz. Dünyanın en uzun galibiyet serilerini en azdan en çok olacak şekilde burada kısaca sıralayacağım.

28 Galibiyet- Al Hilal – Futbol - Suudi Arabistan

Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal bu sezon 28 galibiyetle futbol tarihinin en uzun galibiyet serisine imza attı. Burada direk yorumumu katmak istiyorum. Arabistan ligi gibi yeni gelişmeye başlamış Avrupa takımları ile karşılaşmayacak bir ligde 28 galibiyet bence çok büyük bir başarı olmamalı. Arabistan liginin kalitesi zaten belli emektar dünya yıldızlarını toplayarak yeni bir lig oluşturulmuş durumda.

Futbolda en uzun galibiyet serisi sıralamasının eski liderinden Ajax bu listede 71-72 sezonunda 26, 95 sezonunda ise 25 maçlık galibiyet serisi ile iki kez olması gerçek başarı olduğunu düşünüyorum. 21 Maçlık galibiyet serisi ile bu sezon Fenerbahçe de bu listede 8. sırada yerini alıyor.

47 Galibiyet- Oklahoma Sooners – Amerikan Futbolu – Amerika

Amerikan Futbolu ülkemize yabancı bir spor. Birçok insan bu sporu filmlerden biliyor ve herkesin kafasında şiddetli bir spor olduğu gerçeği bulunmakta. Cidden Amerikan Futbolu şiddetli temas barındıran ve çok büyük takım kondisyonu isteyen bir spor. Böyle olunca da sporun zorluk derecesi göz önüne alındığında Amerika'nın Kolej liginde ki Oklahoma Sooners takımının 1953 -1957 yılları arasında aldığı 47 maçlık galibiyet serisi çok zor elde edilebilecek bir başarı. Bu seriye en yakın galibiyet serisi 40 maçlık galibiyet serisi ile Washington Huskies takımına ait.

73 Galibiyet – Vakıfbank Spor Kulübü – Kadın Voleybolu - Türkiye

Büyük bir gurur. Hem Türkiye liginde hem de Avrupa da ardı ardına yenilmeden 73 maç kazanmak her takımın yapamayacağı bir iş. Bu büyük başarıyı maalesef Vakıfbank futbol takımı olmadığı için Türk halkı olarak kabullenemiyoruz.

Sarı-siyahlı ekip, rekorlar kitabına giren galibiyet serisinde 11 Mayıs 2012'den 25 Ocak 2014'e kadar olan süreçte Türkiye liginde 42, şampiyonlar liginde 20, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 4, Türkiye Kupası'nda 6 ve Türkiye Süper Kupası'nda da bir maçı kazanarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Bu istatistiklere bakarak ne kadar zor bir işi başardıklarını görebilirsiniz. Son zamanlarda Türkiye da Kadın Milli Voleybol takımımızın başarıları ile İnşallah bu spor ülkemizde de hakkettiği yeri bulacaktır.

Ayrıca hatırlatmalıyım ki 47 maçlık seri ile voleybolda en uzun galibiyet

111 Galibiyet – UCONN Huskies – Kadın Basketbolu - Amerika

Mükemmel bir rekor. Amerikan kadınlar kolej basketbol liginde oynayan UCONN Huskies geçilmesi neredeyse imkansıza yakın bir rekora imza atmış durumda. Tam tamına 111 maç. 17 Kasım 2014 den 1 Nisan 2017 yılına kadar yani üç yıl boyunca hiç yenilgi görmediler. Bu üç yıl boyunca kolej ligi olmasından dolayı birçok mezun oyuncu vermesine ve kadrosuna yeni oyuncular katmasına rağmen takımda hiçbir değişiklik olmadan yoluna devam etmesi coach'larında büyük bir başarısı. Takım ruhunun üst seviyede yaşandığı bu takımın galibiyet serisi çok uzun bir süre boyunca kırılacağına da inanmıyorum.

title