Haberler

Video çekebilen gözlük mü?

Sümeyra Teymur

Sümeyra Teymur

CEO
05.03.2021 12:14

Birkaç yıl önceye kadar gözlüklerden beklentimiz basitçe ya daha iyi görmemizi sağlamaları veya gözümüzü güneşten korumalarıydı. tıpkı 20 sene önce bir telefondan beklentimizin sadece telefon etmesi olduğu gibi. Telefonlar yıllar geçtikçe önce cebimizdeki küçük mucizeler oldular, sonra da neredeyse bir uzvumuz haline geldiler. Şimdilerde aynı şey gözlüklere olmak üzere, akıllı gözlüklerin hayatımıza girmesini heyecanla bekliyoruz.

Akıllı gözlüklerden beklentimiz çok yüksek. Bir yandan bizi güneşten koruyacak veya daha iyi görmemizi sağlayacak; diğer yandan fotoğraf / video çekecek, navigasyonu açtığımızda bizi yolu gözlüğün camında gösterecek, gelen bildirimleri gözlüğe aktaracak, gelen telefonlara cevap vermemizi sağlayacak, yakınlarda bir arkadaşımız varsa bize haber verecek belki falan filan…

Aslında google bundan 5–6 yıl kadar önce buna benzer bir cihazı piyasaya sürdü. Gerçi hemen sonrasında projeyi durdurdu ve ürünü satıştan çekti ama tanıdığımız bütün büyük teknoloji firmalarının bu konu üzerinde çalıştığını biliyoruz. Şu anda bu teknolojinin gerçeğe dönmesi için çözülmesi gereken güvenlik, ağırlık, kullanıcı gizliliği boyutu vb gibi bidünya problem var. bu nedenle tam olarak ne zaman günlük hayatımızın bir parçası haline gelecekler bilemiyorum. çok uzak bir gelecek olmasa gerek.

Biz gözlüklerden uçmalarını, kaçmalarını bekleyeduralım; snapchat kimseye çaktırmadan çok basit bir akıllı gözlük çıkardı birkaç sene önce. ismi spactacles ve tek özelliği fotoğraf veya 10 saniyelik video çekmek. Gözlük bu çektiği görüntüyü telefonunuzda snapchat uygulamasına aktarıyor, ordan albümünüze alıp istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. ben ilk çıkan versiyonunu heyecanla almıştım. Gözlükle video çekebiliyor olmak hem heyecan verici, hem de kullanışlıydı. 1 yıl sonra çıkan ikinci modelini de aldım hemen. Artık neredeyse her zaman bu gözlükleri kullanıyorum güneş gözlüğü olarak. bu durumda akıllı gözlükler hayatımıza girdi bile diyebilir miyiz?

Akıllı gözlüklerle ilgili daha detaylı bilgiler için videomu izleyin;

Beni youtube'dan takip etmek için: https://www.youtube.com/channel/UCvXB527-7PS0SGZgGYcmUmw

title