Haberler

Zayıflamanın en kolay yolu kolon hidroterapi!

Dr. Mustafa Eraslan

Dr. Mustafa Eraslan

Fitoterapi Uzmanı
08.03.2022 03:45

Zayıflama günümüzde en sık kullanılan kelimelerden biri artık. Günümüz insanı yiyeceğe kolay ulaşıyor, bedeni ile yapması gereken işler ve hareket miktarı kısıtlı olunca alınan besinler kilo olarak bedene geri dönüyor. O zaman da başlıyoruz adımlarımızı saymaya veya kalori hesabına. Bu hayat şeklimizi değiştiremiyorsak ne yapabiliriz? Sizden gelen sorularla devam edelim.

Aç kalmadan zayıflamak mümkün mü?

Yemeği seviyorum aç kalmak istemiyorum mu diyorsunuz? Haklısınız 1 dilim ekmek 1 ince dilim peynir bizi doyurmaz. Vücudumuzun sağlıklı çalışması için de bu beslenme şekli uygun değildir.

Peygamberimizin (s.a.v) bir tavsiyesi var: "Midemizin 3'te birini yemek, 3'te birini su, 3'te birini hava ile doldurun." Ben herkese bunu tavsiye ediyorum. Sofradan doymadan kalkın ideal kilomuza eninde sonunda ulaşırız. Aç kalmaya, perişan olmaya asla gerek yok!

"Hızlı yiyorum ve çiğnemeden yutuyorum." "Nohudun pişip pişmediğini bile fark etmiyorum" diyen bir grup hastamız da var... Her lokmayı 10-20 kez çiğneyelim, bu hem doymanızı sağlar hem sindiriminizi rahatlatır.

ZAYIFLAMAK İÇİN SU İÇMELİYİZ!

Sık sorulan sorulardan biri suyu ne zaman içelim. Yemekten önce mi, sonra mı yemek sırasında mı?

Yemek sırasında mutlaka su içmeliyiz!

İbn-i Sina'nın meşhur bir sözü vardır:"Bir lokma ekmek, bir lokma yemek, bir yudum su." Yemek sırasında içilen su besinlerin sindirilmesini ve emilimini kolaylaştırır. Yanı sıra bu bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını sağlar kabızlığı önler.

En sağlıklı ve hızlı zayıflama: Kolon hidroterapi ile mümkündür!

Zayıflamanın veya gereksiz kiloyu önlemenin olmazsa olmazlarından biri sindirim sistemimizin iyi çalışmasıdır. Kabızlığınız var ise veya bağırsaklarınız sağlıklı değil ise; biz ne yaparsak yapalım bir süreliğine 3-5 kilo zayıflamış gibi görünsek de arkasından 30 kilo geri alırız. Belki 30-40 senelik taşlaşmış gaitalar vücudumuzda şişkinliğe, obeziteye, her türlü hastalığa neden olur. Zayıflamada ilk yapılması gereken bu bağırsaktaki birikmiş atıklardan kurtulmaktır. Bu temizlik de ancak kolon hidroterapi ile mümkündür!

Kolon hidroterapinin zayıflamada diğer önemli etkisi ise metabolizmayı hızlandırmasıdır. Tabi kilo almaya sebep olan hastalıkları önleyici etkisi de yadsınamaz. Aldığımız gıdalardaki besin öğleleri kolay emilip kana karıştığı için açlık hissi de azalacaktır .

Laksatif veya lavman zayıflatır mı? Kolon hidroterapi etkisi sağlar mı?

Hayır, geçici bir rahatlama sağlasa da bu uygulamaların bağırsaktaki taşlaşmış birikmiş gaita atıklarına etkisi yoktur. Bağırsakları tam olarak temizlemez. Metabolizmayı da iyileştirici etkisi yoktur. Bu arada yan etkileri de ihmal edilemez.

Kolon hidroterapi ile hem sağlığınızı korur, varsa herhangi bir hastalığınızı da tedavi etmiş olursunuz.

Zayıflama ilaçları zararlı mı?

Zayıflama ilacı kullanarak kilo vermeye çalışmak son derece tehlikelidir. Haftada 1-2 kilo vermek yeterlidir... Çok aşırı kilonuz var ise haftada 3-4 kilo vermek idealdir. İnternette satılan ürünlerin içerisindeki kimyasallar ile (sibutramin vs.) zayıflamak çeşitli sağlık problemlerine neden olmaktadır.

Düzenli hacamat yaptırarak zayıflamak mümkün mü?

Vücutta bazı bölgeler zayıflamada önemlidir. Bu bölgelere yapılan hacamat ile yağ yakımı arttırılır. Karaciğer ve bağırsak bölgeleri önemlidir. Bu bölgeleri aktive ediyoruz. Hacamat ile aynı zamanda kan dolaşımı düzelir ve metabolizma hızlanır. kilo almamız hormonal bir hastalığa bağlı ise hacamatın buna da artı etkisi olacaktır. O nedenle kilo vermek ve mevcut kiloyu korumak için düzenli hacamat yaptırmak gereklidir.

Alkali su içmek zayıflatır mı?

Tek başına alkali su içerek zayıflamak biraz iddialı bir ifade olur. Alkali su, asidik ortamdan yani vücudun hızlı yıpranmasından korunmak için kullanılan bir yöntemdir. Pek çok hastalığın asidik bir ortamda geliştiği öngörülürse, bu demektir ki, bizim sağlığımızda ciddi faydası olan bir yöntemdir. Bağırsak tembelliğinde, metabolizmayı hızlandırmada kullanılabilir.

Alkali su, genelde karbonatla yapılan bir işlemdir. Vücudun alkali hale gelmesi için en etkili maddelerden biri karbonattır. Bunun yanında sirke ya da limon da kullanılabilir. Alkali su, vücudun sağlıklı hale gelmesine ve kendi kilosuna inmesine de bir miktar yardımcı olan bir sudur. Bu yöntemle yılda 6-7 kilo ancak verilebilmektedir.

"Vücut terimizdeki kötü kokuların fazla kilolarımızla bir bağlantısı var mı?"

Vücudumuzdaki zararlı maddeleri genelde dört şekilde atarız: Ter, nefes, idrar ve gaita yoluyla atarız. Buralarda atılmayan toksik ve zararlı maddeler cilt altı dokularında ve bağırsakta birikir. Bu atıklardaki çürüme, kötü kokunun nedenidir...Ter ile atılırsa vücut kokusu, solunumla atılırsa nefes kokusuna sebep olur. İnsanlar bazen 'Banyodan çıkıyorum hala kokuyorum!' diye şikayet ediyor. Bu durum normal kilodaki kişilerde de görülüyor. Direk kilo ile bağlantılı değildir... Eğer kalın bağırsaklarınız iyi çalışırsa vücuttaki kötü kokular da hızlı bir şekilde ortadan kalkacaktır.

Vücut ve nefesteki rahatsız edici kokudankolon hidroterapi ile kurtulabilirsiniz.

Yorucu, yoğun idmanlardan; çok yürüyüş veya egzersizden, en azından ev veya iş yerinde adımlama enerji yakımı yanı sıra bağırsak çalışmasına da etki eder. Hareketin uygulanabilir ve devamlı olması önemlidir...

Bunlara dikkat edersek çaba sarf etmeye gerek kalmaz, normal kilomuza rahatlıkla dönebiliriz.

Ama kalın bağırsağınız çalışmazsa zayıflama ancak bir hayalden öteye gidemez. Zayıflamak istiyorsanız, mutlaka ilk adımınız kalın bağırsak temizliği yaptırmak olmalı. Sonrasında diğer yöntemleri sırasıyla uygulayabilirsiniz. Bunun için en sağlıklı ve kalıcı yöntem ise kolon hidroterapidir.

Eğer bunlar olur ise, zayıflamak için fazla bir çaba sarf etmeye de gerek kalmaz, normal kilomuza rahatlıkla dönebiliriz.

Dr. Mustafa Eraslan, sağlıklı günler dilerim.

title