Haberler

Yaşam amacı

Cenk Sabuncuoğlu

Cenk Sabuncuoğlu

Yazar / Yeni Yaşam Global
05.07.2021 03:05

Cenk Sabuncuoğlu olarak düşüncem, yaşam insanın kendini bulma serüvenidir. Yaşam insanın kendinden doğdukça özgür kılan bir enerjidir. Bizler tutsaklıklarımızla yaşama duvarlarla öreriz. Sonrasında bu duvarları yıkmak için bir ömür boyu zaman harcarız.

İnsan kendini anlama sürecinde her zaman anne ve babanın öğrettiklerine sadık kalmak ister. Bu aile sadakatidir. Oysa ki insanın kendine olan sadakati daha önemlidir. Birine sadık kalmak için uğraşırsanız kendinizden eksiltir, karşıyı değerlendirirsiniz. Yaşamınızda kendinizi buldukça yeniden doğarsınız ve etrafınız sürekli buna uyum sağlar. Yaşamda amaç yerine doğmak vardır. Yeni bir bilinçle her zaman yeniye doğmak, eskiyi sevgiyle içselleştirmek ve öğrenmek.

İnsan bilinciyle amaçlanır ve amacını gerçekleştirmek içinde seçer, seçtikleri ona yeni yollar ve yeni süreçler getirir. Seçtiklerimizin iyisi, kötüsü yoktur deneyimi vardır. Fakat iyi ve kötü öğretilmiş bir durum olduğu için öğretinin iyisi kötüsü bizim olursa çatışmalar başlar.

Yaşamda öğretilenler bize yol açar ve kolay idrak sağlar. Bizim deneyerek öğrendiklerimiz bize tecrübe ve yaşamdaki kaliteli anları sağlar.

Siz ne kadar kendiniz siniz ?

Siz kimin isteklerine göre kendinizi var etmeye çalışıyorsunuz. Siz kimsiniz ? Yaşamınız size mi ait? yoksa sizden talep edilenlere göre bir yeterlilikle iyi bir yaşamım kötü bir yaşamım var diyenlerden misiniz ?

Yaşam seçtirir, araf'ta kalmak atalet duygusunun geliştirir ve geçmişi sorgulatır. Yaşamda kalite zaman geçiremeyen insanlar geçmişle başları derttedir. Geçmişi yönetmenin yolu anda kıymetli vakitler geçirmektir. Aynı zamanda iyi kötü yerine deneyimlediğim tecrübelerim var diyebilmektir. Yaşananlar olmazsa şuan olmaz, istediğiniz gibi geçmişiniz olsaydı şuan bu bilinçte olamayabilirdiniz.

Kıyas insanın geçmişiyle olur, başkalarının hayatıyla olmaz.

Yaşamda amaç yerine yaşadıklarınızın sizi nereye yönlendirdiğine bakın, orası doğru yerdir. Keyifle çalışıyorsanız, keyifle bir ilişkinin içindeyseniz, kendinizle vakit geçirmekten mutluysanız mevzu tamamdır.

Fakat iş, ilişki ve kendiniz size zorsa o zaman başkalarının amaçlarını gerçekleştiriyorsunuz demektir. Hemen o alandan çıkın istediklerinize odaklanın ve isteklerinizin olması için kendinize izin verin. O zaman mutluluk başlayacaktır. Hemen aklınıza gereklilikler geliyorsa bir süreliğine ihmalkar olmayı seçin, mutluluk açığa çıkınca ihmalkarlık özdeğer'e bürünüp sizi sevgiyle kuşatacaktır.

Siz değerlisiniz, bir defa İnsan olacaksınız, bu sebeple insanlığınızın kıymetini bilin ve kendinizi gerçekleştirin. Bu gerçekleştirme size gençlik, farklı bakış açıları ve kalite zamanı verecektir. Aksi halde başkasının aktörü olmaya devam edeceksiniz. Siz kendi senaryonuzu yazan kendi oyununu oynayarak eğlenen biri olun.

Tutsaklıklarınızdan kurtulmanın yolu, kalbinizi dinlemek ve başkalarıyla kıyası bırakmaktan geçiyor. Kendinizin yeni bir bilinçle doğmasına izin verin. Her bir bilinç yeni bir doğum gibidir. Doğru bilinç insana doğru davranışlar yaptırır. Doğru bir beslenme, doğru bir ilişki ve en önemlisi doğru bir yaşam yolu sunar.

Çok değerlisin, kıymetini bil, amacın kendini gerçekleştirmek ve tutsaklıklarından kurtulmak.

title