Haberler

Dayakçı Kocasını Öldüren Yasemin Kaymaklı Tahliye Oldu, Kapıda Babası Karşıladı

Güncelleme:

Esenyurt'ta, 3 yıl önce bebek bezi yüzünden dayak yediği kocasını öldüren Yasemin Kaymaklı, tahliye edildi. Cezaevi çıkışında Kaymaklı'yı babası ve kadınlar karşıladı.

İstanbul Esenyurt'ta, 3 yıl önce bebek bezi yüzünden dayak yediği kocasını öldüren, mahkeme heyetinin 'korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirdiğini' belirterek tahliyesine karar verilen Yasemin Kaymaklı, cezaevinden çıktı. Kapıdan ilk çıktığında babası Yusuf Çakal'a sarılarak hasret gideren Kaymaklı, kendisini bekleyenlerle birlikte burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

AİLESİ VE BİR GRUP KADIN TARAFINDAN KARŞILANDI

Yasemin Kaymaklı, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan akşam saatlerinde tahliye oldu. Kaymaklı'yı, cezaevi kapısının önünde ailesi ve kendisine destek veren bir grup kadın bekledi. Kadınlar, Yasemin Kaymaklı'nın cezaevinden çıkışı sırasında 'Yaşasın kadın dayanışması' şeklinde slogan attı. Kapıdan ilk çıktığında babası Yusuf Çakal'a sarılarak hasret gideren Kaymaklı, kendisini bekleyenlerle birlikte burada hatıra fotoğrafı çektirdi.
KENDİSİNE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Burada kısa bir açıklama yapan Kaymaklı, tahliye olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Kaymaklı'nın avukatı Diren Cevahir Şen cezaevi önünde yaptığı açıklamada, 'Yasemin yaklaşık 3 yıldır cezaevindeydi. Biz umudumuzu hiç yitirmedik. Yasemin, hayatı boyunca şiddet yaşayan kadınlardan bir tanesi. Onun bütün isteği şiddeti durdurabilmek ve hayatta kalabilmek içindi. Biz mahkemeye bunu anlatmaya çalıştık. Türkiye'de her gün 3 kadın öldürülüyor ve bu kadınlar korunamadığı için ölüyor. Yasemin, şans eseri kurtulanlardan. Bugün aramızda sanık sandalyesine 14'üncü kez çıktı. Tamamen kadınların mücadelesinin bir sonucu. Özgürlüğüne kavuştu. Bir nebze de olsa içimiz ferahladı" diye konuştu.
CEZAEVİ ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI

Yasemin Kaymaklı, daha sonra kendisini bekleyen grupla ve ailesi ile birlikte cezaevi önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra buradan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title