Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Sezonunda Çocukların Sağlığına Dikkat

Güncelleme:

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, yeni eğitim ve öğretim sezonunda velileri, çocukların sağlığına dikkat etmeleri hususunda uyardı.

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, yeni eğitim ve öğretim sezonunda velileri, çocukların sağlığına dikkat etmeleri hususunda uyardı.

Yeni eğitim öğretim sezonunun çocuklara, eğitim camiasına ve ailelere hayırlı olması temennisinde bulunan Taş, "Planlı bir yaşam şekli başarının temel anahtarıdır. Çocuklarımızın beslenme, ders çalışma ve dinlenme zamanlarını çok iyi ayarlamalı ve çocuklarımızı bünyesinin kaldıramayacağı ağır programlara maruz bırakmamalıyız. Unutmayalım ki başarının temelinde sağlıklı bir bünye ve programlı bir çalışma yatmaktadır. Sağlık denince de sadece beden sağlığı akla gelmemelidir. Sağlığın tanımı yapılırken bedenen, ruhen ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. Gerçekten de çocuklarımızın psikolojik yapılarını zedeleyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Okullarda rehberlik hizmetlerine önem vermeliyiz. Sağlıklı bir beslenme için gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekir. Sabah kahvaltısını ihmal etmemek ve düzenli diş fırçalama alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmamız gerekir. Uyku düzenine riayeti de gözardı etmemek lazım. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okul sağlığı kapsamında çocuklarımızın sağlık taramalarına, ağız diş sağlığı kontrollerine, aşı çalışmalarına ve beyaz bayrak kapsamında okul ve çevre temizliği çalışmalarına yer verilecektir. Ayrıca sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hareketli yaşam ve obezite ile mücadele gibi konularda aktiviteler yapılacaktır. Zararlı alışkanlıkların önüne geçilmesi konularında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde bilgilendirme faaliyetleri yapılacaktır. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunun ilimiz, ülkemiz çocukları ve tüm eğitim camiası için sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Emin Taş Adıyaman Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title