Haberler

Otizmli Bireylere Destek Toplantısı Düzenlendi

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik desteklerin neler olabileceği analiz edildi.

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik desteklerin neler olabileceği analiz edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda otizmli bireylere sahip ailelerin ve otizmli bireyin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak, yaşam kalitelerini artırmak, ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesini sağlamak için uygun politikaların gerçekleştirilmesine yönelik hazırlanan "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı" üzerine Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi.

Toplantıda otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik farkındalık çalışmaları ve kurumlar arası iş birliği, erken tanı, tedavi ve müdahale zincirinin kurulması, ailelere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi, eğitsel değerlendirme, özel eğitim, destek eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi, istihdam süreçleri ve toplumsal yaşama katılım gibi konular konuşuldu.

Plan bünyesinde yer alan kurumların il temsilcileri toplantıda yer aldı. Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan başkanlığında yapılan toplantıya, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Atar, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Veli Karacaköylü katıldı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title