Haberler

Doktor Mehmet Savaş'a Doçentlik Ünvanı

Emetbor işletmesi müdür yardımcısı Doktor Mehmet Savaş, üniversitede bulunmamasına rağmen branşında büyük bir azim göstererek doçentlik ünvanı almaya hak kazandı.

Emetbor işletmesi müdür yardımcısı Doktor Mehmet Savaş, üniversitede bulunmamasına rağmen branşında büyük bir azim göstererek doçentlik ünvanı almaya hak kazandı.

Maden yüksek mühendisi Savaş, Cevher hazırlama üzerine yaptığı yüksek lisans ve doktorasının ardından 2016 yılında başvurduğu Doçentlik mülakat ve yabancı dil eser incelemeleri sınavlarını da başarıyla tamamlayarak Doçentlik ünvanını aldı. Aynı zamanda A sınıfı iş güvenliği uzmanı olan Savaş, doçentlik sürecinde 7 adet uluslararası dergide makale 7 adet uluslararası sempozyum da bildiri ve 10 adet ulusal sempozyum da bildirisi yayınlandı.

1990 yılında girdiği Etimaden işletmeleri müdürlüğünde 2003 yılından bu yana teknik müdür olarak, müdür yardımcılığı görevinde bulunan Doçent Doktor Mehmet Savaş, Emet ilçesinde yaptığı sivil toplum çalışmaları ile yakından tanınıyor.

2004-2012 yılları arasında Emet Meslek Yüksek Okulu yaptırma ve yaşatma derneği başkanlığı yapan Savaş, yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile beraber eğitim kampüsünün yapımının gerçekleşmesine katkı sağladı. Dernek bünyesinde 60 yataklı öğrenci yurdu kurulmasında öncülük etti. 2012 yılında Emet ilçesinde 70 kişilik huzurevi yapılması için dernek kurarak girişimler başlatan Savaş, arsa ve nakdi yardım temin etmişti.

Emet Bor çalışanları için Emet'te 118 daire 1 adet sosyal tesisten oluşan Cevizdere konut yapı kooperitifi başkanlığını 6 yıl sürdüren savaş yine yönetim kurulu arkadaşları ile beraber konutların tamamlanarak tapularının halka dağıtımını sağladı.

Meslek hayatı yanında, ilçenin sosyal yaşamında da sivil toplum örgütlerinde aktif görev alan Savaş, akademik kariyerini başarı ile sürdürürken, Doçentlik ünvanına da hak kazanarak, Eti Maden bünyesinde doçentlik ünvanı bulunan nadir yöneticilerden oldu.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Savaş Emet Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title