Haberler

Yarım Yüzyıllık Otomobilleri İlk Günkü Gibi

Bursa'da kaportacılık yapan Ali Ersöz, 1960'lı yıllarda üretilen spor otomobilleri restore eederek ilk günkü haline getiriyor.

Bursa'da kaportacılık yapan Ali Ersöz, 1960'lı yıllarda üretilen spor otomobilleri restore eederek ilk günkü haline getiriyor. Ali Ersöz, bu araçların o dönemde az üretildiği için koleksiyon değerinin yüksek olduğunu kaydetti. Kaportacılık yaptığı Merkez Osmangazi İlçesi Beşyol Mevkii'ndeki işyerini, klasik araçların restore edildiği merkez haline dönüştüren Ali Ersöz, tek kapı olarak üretilen 1962 ve 1964 model Chevrolet marka otomobilleri ilk günkü haline getirdi. Döneminde az üretilen tek kapı araçlar hakkında bilgi veren Ersöz şöyle dedi

Bunlar, 1960'lı yılların Chevrolet markasının en sevilen, tutulan araçları, Chevrolet'in SS modellerinin üretimi diğerlerine göre daha az. V8 motora sahip, deri koltuk, bazılarında da klima var. Tek kapılı ve direksiz modeller. Bunlardan birisi 1962, diğeri 1964 model. Birisi için tamamen restorasyon yapıldı. Diğerinin ise bakımları yapılıp, sahibine teslim edilecek. Otomobillerin restorasyon maliyetlerinin istenen özelliklere göre değiştiğini kaydeden Ersöz, Arabanın modeline, özelliklerine, temizliğine göre bakım fiyatları 50 bin ile 100 bin dolar arasında değişiyor. Bu araçlar Chevrolet'in o yıllardaki en lüks otomobilleri. Az üretildiği için de koleksiyon değeri çok fazla diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Chevrolet Ali Ersöz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title