Haberler

'Yarasa kadın'dan tüm dünyaya uyarı: Koronavirüs, buz dağının yalnızca görünen yüzü

Güncelleme:

Yürüttüğü çalışmalar nedeniyle 'yarasa kadın' olarak da bilinen Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden Shi Zhengli, "Vahşi hayvanların taşıdığı diğer bilinmeyen virüsleri tanımalı ve erken uyarı vermeliyiz" dedi. Zhengli, koronavirüsün buz dağının yalnızca görünen yüzü olduğunu söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde can almaya devam ederken, hastalığın başladığı Çin'den kritik bir uyarı geldi. Salgının yayıldığı iddialarının merkezindeki Vuhan Viroloji Enstitüsü'nden Shi Zhengli, koronavirüs salgınının buz dağının yalnızca görünen yüzü olduğunu öne sürdü.

Yaptığı çalışmalar nedeniyle 'yarasa kadın' olarak da bilinen Zhengli, "Eğer insanlığı sıradaki bulaşıcı hastalık salgınından korumak istiyorsak, doğada vahşi hayvanların taşıdığı diğer bilinmeyen virüsleri tanımalı ve erken uyarı vermeliyiz" dedi.

"YENİ MUHTEMEL SALGINLAR YAŞANACAK"

CGTN kanalına röportaj veren Zhengli, "Eğer çalışmalar yürütmezsek yeni muhtemel salgınlar yaşanacak" ifadelerini kullandı.

'Yarasa kadın'dan tüm dünyaya uyarı: Koronavirüs, buz dağının yalnızca görünen yüzü

VİRÜSÜN KAYNAĞINA DAİR İDDİALAR

Zhengli'nin çalıştığı Vuhan Viroloji Enstitüsü, salgının ortaya çıktığı ilk günden bu yana tartışmaların hedefinde. Geçtiğimiz haftalarda Daily Mail gazetesi, enstitünün fotoğraflarına yer vererek teorisyenlerin virüsün buradan çıktığını öne sürdüğünü yazdı.

Söz konusu haberde gizemli olarak adlandırılan merkezin 2002 yılında ortaya çıkan SARS krizinden sonra inşa edildiği belirtildi. Virüsün enstitüde üretilmese bile buradan yayıldığını iddia eden komplo teorisyenleri, incelemeler yapan çalışanlarla dışarı taşındığını savunuyor.

YAKLAŞIK 350 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Worldometers'ın verilerine göre dünya genelinde 5.5 milyon kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle 348 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

Aptal asya:

O zaman yediğiniz içtiğinize dikaat edin Gerizekalı mahlukatlar. Sizin pis boğazınızın cezasını dünyanın çekmesi gerekmez.

95
6
yanıtYanıtla
BİRAZ AKIL:

Sen corona virüsünün yarasa yedikleri için mi çıktığını sanıyorsun? Hiç alakası yok. Bildiğin laboratuvar ortamında üretilmiş bir virüs. Çok açık.

yanıt35
yanıt14
Alpay:

Virüs nereden çıktı bilemem ama Çin''e çok gittim, bu yarı insan yarı hayvanların yemediği hiçbir canlı, hayvan, sürüngen, mahlukat yok, gerçekten.

yanıt0
yanıt0
VATANPERVER:

WAY KOÇUMA BAK VİRÜSÜN NASIL OLUŞTUGUNU TESPİT ETMİŞ :)))

yanıt0
yanıt0
korona var öpme:

adamlar aç napsınlar seni mi yisinler. israf etmiyorlar işte. ne güzel çıtır çıtırr

yanıt0
yanıt0
Hasan sedat:

Her haltı yemeyelim diyecegine artacak diyor zıkkım yiyin

59
3
yanıtYanıtla
Alper:

Cin amerika ingiltere ve israil olmasaydı dünya cennet olurdu zaten

53
7
yanıtYanıtla
Wwwwwwww:

Yanılıyorsun dünyayı kurtaran bu saydigin ülkelerdir asıl dünyayı karıştıran turkiyedir

yanıt2
yanıt55
Omer:

İnsanlik Allah in ( Sizin icin yarattigimiz seylerin temiz ve helal olanlarindan yiyiniz) ayetini gördugunde bu vb sorunlar kokunden cozulmus olacak. Ne dersiniz ?

54
2
yanıtYanıtla
Adem:

Siz önce ne olduğu belirsiz zıkkım şeyleri yemeyi bırakıp İNSAN gibi yemeyi öğrenin ki bilinmeyenlerden de bilinmeyen hastalıklar bulaşmasın. SARS da Covid-19 da abuk subuk her bulduğunu yeme aptallığına sahip iki uzak doğu ülkesinden çıktığını unutmayın. Doğa ve yaradılışın ekolojik dengesiyle yaşam döngüsü incelendiğinde zaten insan dahil hangi canlının hangileriyle beslenmesinin uygun olduğu bellidir. Bu dengeyi ve döngüyü bozan insan harici hiçbir canlı türü yok ki en çok da Çin bozuyor.

28
3
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title