Haberler

Altınyayla'da Yapılan Yüksekokul 3 Yıldır Açılmayı Bekliyor

Güncelleme:

Burdur'un Altınyayla ilçesinde 3 yıl önce yapılan ve 3,5 milyon liraya mal olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, açılacağı günü bekliyor.

GÖKMEN YÜCE - Altınyayla ilçesinde inşaatı 3 yıl önce yapımı tamamlanan ve yaklaşık 3,5 milyon liraya mal olan Altınyayla Mehmet Tuğrul Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, açılacağı günü bekliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Altınyayla'da yüksekokul açılması için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile iş adamı Mehmet Tuğrul arasında 2008 yılında protokol imzalandı. Okulun tamamlanmasının ardından MAKÜ,  protokolü iki kez YÖK'e götürdü ancak YÖK, nüfusu 10 binin altında olan ilçelere meslek yüksekokulu açılmaması yönünde eğilim olduğu için protokolü kabul etmedi.

Altınyayla Belediye Başkanı Selahattin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet Tuğrul tarafından yaptırılan 2 bin 500 öğrenci kapasiteli Altınyayla Mehmet Tuğrul Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun, yaklaşık 3,5 milyon lira harcanarak 3 yıl önce tamamlandığını söyledi.

Yüksekokulun 8 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ancak tüm girişimlere rağmen açılamadığını anlatan Şimşek, "Okulun temelini Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile imzalanan protokolden sonra attık. Okulu 1,5 yılda tamamladık. Dönemin MAKÜ Rektörü Prof. Gökay Yıldız'dan inşaat kabul komisyonu istedik ve öğrenci talebinde bulunduk. Ancak komisyon bir türlü gelmedi ve bu nedenle YÖK'ün bünyesine katılamadık" dedi.

Ardından belediye başkanı olan Mehmet Tuğrul'un bir süre sonra da milletvekili adaylığı için bu görevinden ayrıldığını anlatan Şimşek, daha sonra belediye başkanlığı görevine kendisinin seçildiğini ifade etti.  Belediye başkanı olduktan sonra da yüksekokulun açılması için girişimlerde bulunduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Prof. Dr. Mustafa Saatcı MAKÜ'ye rektör olduktan sonra okulun açılması için gece gündüz çalıştı. YÖK'ten Altınyayla'ya gelen heyet, 'Öğrenciler ufak ilçeye gelmez' diye okulu açmadı. Şimdi Mehmet Tuğrul, özel kolejlere ve üniversitelere binayı kullanmaları için tekliflerde bulundu. Zaten okulun her şeyi tamam. Sadece kalorifer petekleri ve kazanları eksik. Okulun peyzaj çalışmaları belediye tarafından yapıldı. Vatandaşlarımız okulun arazisi için bağışta bulundu. Şimdi onların gözyaşlarını dindiremiyoruz."

Şimşek, Altınyayla'nın 3 bin 300 nüfusunun bulunduğunu ve MAKÜ ile yüksekokul inşaatı konusunda protokol imzaladıklarında, nüfusun hiç gündeme gelmediğini ifade etti. AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım'ın da okulun açılması için gayret gösterdiğini anlatan Şimşek ancak bir sonuç alınamadığını bildirdi.

Başkan Şimşek, kendisinin de yaklaşık 2 milyon lira harcayarak 100 yataklı öğrenci yurdu yaptırdığını ancak bu yurdun da okul açılamadığı için atıl halde beklediğini kaydetti. - Burdur

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title