Haberler

Yakasenekliler, "Köy" Olmaya Tepkili

Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesine Bağlı Yakasenek Belde Belediye Başkanı Asım Altun, nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin kapatılmasını öngören yeni yasal düzenlemeyle, 1956 yılında belediye olma hakkını kazanan Yakasenek'in 'köy statüsü'ne...

Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesine Bağlı Yakasenek Belde Belediye Başkanı Asım Altun, nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin kapatılmasını öngören yeni yasal düzenlemeyle, 1956 yılında belediye olma hakkını kazanan Yakasenek'in 'köy statüsü'ne alınacağını, buna karşı olduklarını bildirdi.

Asım Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında yapılan adrese dayalı nüfus sayımında Yakasenek belde nüfusunun 2 binin altında göründüğünü, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu çerçevesinde belediyelik olmaktan çıkarılarak köy statüsüne alınacağını söyledi.

Yakasenek Belediyesi'nin 1956 yılında kurulduğunu ve köklü bir belediye olduğunu belirten Altun, belediyeye kayıtlı bin 700 ev, bin 950 su abonesi ve bin 550 elektrik abonesi olduğuna dikkati çekerek, "Bu rakamlar karşısında köy statüsüne geçmek bizleri çok üzecek. 2008'deki adrese dayalı nüfus sayımında, birçok hemşehrimiz çocuklarının okulu, işi ya da belde dışındaki evleri nedeniyle kayıtlarını farklı adreslerde yaptırdı. Bu nedenle 2 bin 500 civarındaki nüfusumuz kayıtlara bin 500 olarak işlendi. Aslında belde kütüğüne kayıtlı 13 ila 15 bin arası hemşehrimiz bulunuyor" dedi.

Meyvecilikle uğraşanların ve Eber gölü kenarında evleri bulunanların bölgeye gelmesiyle, Yakasenek nüfusunun 4 ile 6 bin civarına kadar yükseldiğini savunan Asım Altun, "Yakasenek beldesinde evi olan fakat belde dışında bulunan birçok hemşehrimize ulaşarak durumu anlattık ve ikamet adreslerini beldede göstermelerini, aksi halde köy statüsüne düşeceğimizi ve hizmet götüremeyeceğimizi söyledik. Ama hiç kimseden bir girişim göremedik. AK Partili bir belediye başkanı olarak vatandaşlara durumu anlatmakta zorlanıyorum" diye konuştu.

Yakasenek beldesinin köy statüsüne alınacak olması belde sakinlerinin de tepkisini çekti. Yakasenekliler, hazırladıkları "Belediyemizin kapatılmasını istemiyoruz" yazılı pankartları Belde Meydanı ve Merkez Camisi'ne asarak tepkilerini dile getirdi.

Muhabir: Sinan Kutlar / Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Sultandağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title