Haberler

Wushu sporcusu Mervenur, şampiyonluk madalyasını doktoruna hediye etti

Güncelleme:

SİVAS'ta, 15 yıldır wushu sporu ile ilgilenen, 5 Avrupa ve 60 Türkiye şampiyonluğu bulunan Mervenur Dama (20), bir süre önce yaşadığı sakatlık nedeniyle sol dizinden ameliyat oldu.

SİVAS'ta, 15 yıldır wushu sporu ile ilgilenen, 5 Avrupa ve 60 Türkiye şampiyonluğu bulunan Mervenur Dama (20), bir süre önce yaşadığı sakatlık nedeniyle sol dizinden ameliyat oldu. Dama, ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Zekeriya Öztemür'a son Türkiye şampiyonluğundan altın madalyasını hediye etti.

Kentte yaşayan Abdulkadir ve Nurhan Dama çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Mervenur Dama, 5 yaşında wushu eğitimi almaya başladı. Bir süre sonra yarışmalara katılan Dama, 15 yılda wushu sporunun farklı dallarında 60 kez Türkiye, 5 kez Avrupa şampiyonu olurken, 1 kez de Dünya Çocuk Oyunları 3'üncüsü oldu. Türkiye Wushu Milli Takımı'nda da yer alan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Dama'nın sol dizinde, 15 gün önce antrenman yaparken menisküs yırtığı meydana geldi. Dama, sakatlığı sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı'na başvurdu. Burada Prof. Dr. Zekeriya Öztemür'a muayene olan Dama, ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Dama'nın dizindeki yırtık dikildi. Dama, ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Öztemür'e 2017 yılında Antalya'da kazandığı Türkiye şampiyonluğu madalyasını hediye etti.

'BENİ ÇOK MUTLU ETTİ'

Ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, "Mervenur takip ettiğimiz bir sporcumuz, dizinde bir menisküs yırtığı şikayeti vardı. Başarılı bir operasyon geçirdi. İnşallah birkaç ay sonra daha başarılı bir şekilde spora döneceğini tahmin ediyoruz. Madalya ile beni çok çok mutlu etti. Bu madalyayı alıp almamayı düşündüm ama annesi almazsam Mervenur'un çok üzüleceğini söyledi. Onu odamın en güzel yerinde saklayacağım ama ondan daha büyük başarılar bekliyoruz. Tedavisi devam edecek. Zaten kendisi fizyoterapi öğrencimiz, aynı zamanda fizyoterapist olacak. Yakında kendi tedavisini birlikte yapacağız. Hem meslektaşımız hem de sporcumuz. İnşallah daha güzel yerlere gelecek" dedi.

'ÜZÜCÜ SAKATLIK GEÇİRDİM'

Mervenur Dama ise "Yaklaşık 15 senedir Türkiye Wushu Milli Takımı'ndayım. Üzücü bir sakatlık geçirdim. Tabi iyi bir doktor olduğunu bildiğim için gönül rahatlığı ile Zekeriya beye ameliyat oldum. İnşallah bundan sonra da iyileşip, güzel başarılar elde edeceğim. En son yarışmada kazandığım madalyayı hocama taktim ettim. O da odasında saklayacağını söyledi ve beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title