Haberler

WhatsApp İletilen Mesaj Sayısına Sınırlama Getirdi

Güncelleme:

WhatsApp, yanlış bilginin yayılmasını önlemek amacıyla bugünden itibaren bir mesajın beşten fazla kez paylaşılamayacağını duyurdu. Dünyadaki tüm kullanıcılar için geçerli olacak bu uygulama 6 ay önce Hindistan'da başlamıştı.

WhatsApp, yanlış bilginin yayılmasını önlemek amacıyla bugünden itibaren bir mesajın beşten fazla kez paylaşılamayacağını duyurdu.

Facebook'a ait paylaşım sitesi, dünyadaki tüm kullanıcıları için geçerli olacak bu uygulamayı 6 ay önce Hindistan'a başlatmıştı.

Şirket bu kararı, WhatsApp üzerinden yayılan yalan haberlerle linç olaylarının yaşanmasından sonra almıştı.

KARAR 6 AY SÜREN TESTLER SONUCUNDA ALINDI

Şimdiye kadar kullanıcıların bir mesajı 20 kez paylaşmasına izin veriliyordu.

Uygulamanın kurallarına ilişkin yeni düzenleme, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen bir etkinlikte açıklandı. Endonezya'da Nisan'da genel seçimler yapılacak.

WhatsApp sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, bu kararın ülkede 6 ay süren testler sonucunda alındığını söyledi.

Sözcü, "Bu uygulama, WhatsApp'ın, kullanıcıların telefon rehberindeki kişilerle yapacakları özel mesajlaşmaya odaklanmasını sağlayacak. Kullanıcılarımızın yeni deneyimlerine ilişkin yorumlarına kulak vereceğiz ve zaman içinde viral içeriğin önlenmesi konusunda yeni yollar bulacağız" dedi.

BİR MESAJ EN FAZLA 1280 KİŞİYE ULAŞTIRILABİLECEK

WhatsApp'ta bir gruba en fazla 256 kişi dahil edilebiliyor.

Teorik olarak bu, bir kullanıcının bir mesajı en fazla 1280 kişiye ulaştırabileceği anlamına geliyor. Sınırlamadan önce bu sayı 5120'ydi.

Ancak, mesajı alan kişilerin bunu 5 kez paylaşmasını engelleyecek bir durum yok.

Sınırlama kararı, propaganda ve gerçek dışı bilgilerin yayılmasını önlemeleri için WhatsApp ve Facebook üzerindeki baskının arttığı bir dönemde alındı.

500 SAHTE HESAP İPTAL EDİLDİ

Facebook geçen hafta, Orta Avrupa, Ukrayna ve diğer doğu Avrupa ülkelerinde sahte haber yaydığı öne sürülen 500 sayfa ve hesabı iptal ettiğini açıklamıştı.

Bununla birlikte kriptolu olduğu için WhatsApp'ın mesajlarını sadece gönderen ve alan kişiler okuyabiliyor. Uzmanlara göre bu durum, şirketin yanlış bilgileri tespit etme kabiliyetini sınırlıyor.

Ancak geçen yılın sonlarında Hindistan basınında hükümetin Facebook ve Whatsapp'ı "yasadışı içeriği" izlemeye zorlayacak bir düzenleme yapmaya hazırlandığı yönünde haberler yer almıştı. Bu çervede şirketin kriptolama teknolojisini değiştirmeye zorlanabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Endonezya Facebook Whatsapp Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title