Haberler

Veterinerlik Öğrencilerine Beyaz Önlük Töreni

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi, 2011 yılının Dünyada Veteriner Hekimlik ve Türkiye'de Mehmet Akif Ersoy yılı olması nedeniyle bir program düzenledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi, 2011 yılının Dünyada Veteriner Hekimlik ve Türkiye'de Mehmet Akif Ersoy yılı olması nedeniyle bir program düzenledi. Programda veterinerlik öğrencilerine beyaz önlük giydirildi.

İlk veteriner okulunun kuruluşunun 250'inci yılı olan 2011 yılı 'Dünya Veteriner Hekimliği Yılı' olarak kabul edildi. Türkiye'de ise Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75'inci ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 90'ıncı yıl dönümü olması nedeniyle 2011 yılı Mehmet Akif Ersoy yılı olarak kabul edildi. Veteriner hekimliğinin 250'inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'un veteriner olması nedeniyle CÜ'de geçen yıl açılan Veteriner Fakültesi bir etkinlik düzenledi. Programa CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Haki Kara'nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

'TARIM VE HAYVanCILIĞIN ÖNEMİ'

Mehmet Akif Ersoy'un tarihimizde önemli bir yeri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, "Mehmet Akif Ersoy hepimiz için çok değerli. İstiklal Marşı'nın yazılışı, kabul edilişi ve 'Allah bir daha ülkemize İstiklal Marşı yazdırmasın' sözleri çok çok önemli. Akif olabilmek Akif'i yaşayabilmek bence bizlerinde hedefi olmalı" dedi.

Bir Rektör için kendi döneminde açılan bir fakültenin eğitim- öğretime başlamasının önemli bir duygu olduğunu belirten Prof. Dr. Dökmetaş şöyle devam etti:

"Sivas'ın ve ülkenin gelişiminde tarımın ve hayvancılığın yeri çok çok önemli. Özellikle Sivas'ın gelişiminde hayvancılık ve tarım, turizm ile birlikte olmazsa olmazlardan birisi. Sivas'ta veteriner fakültesinin kurulmuş olması, öğrencilerinin eğitime başlaması, öğrencilerinin bugün de beyaz önlük giymesi bir başlangıç. Altı öğretim üyesinin daha gelmesi ile birlikte güçlü kadrosu olan bir veteriner fakültemiz olacak."

Daha sonra programa katılan il protokol ve öğretim üyeleri, veteriner fakültesinin 51 öğrencisine beyaz önlük giydirdi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title