Haberler

Velayet Davasına Açıklamalar Damga Vurdu

Oyuncu Deniz Uğur'un eski eşi gazeteci Reha Muhtar'a ikiz çocuklarının velayeti almak için açtığı davada, Uğur aylık 30 bin TL'lik iştirak nafakası talebinden vazgeçti.

Oyuncu Deniz Uğur'un eski eşi gazeteci Reha Muhtar'a ikiz çocuklarının velayeti almak için açtığı davada, Uğur aylık 30 bin TL'lik iştirak nafakası talebinden vazgeçti. Reha Muhtar dava sonrası, "Çocuklarımı etkileyecek hiçbir şey söylemem. Onları annelerine karşı doldurmam", Deniz Uğur ise "Kızım bana diyor ki seni özledikçe bakıcıma sarılıyorum. Ben onun mutlu olmasını istiyorum" dedi.

Oyuncu Deniz Uğur, 7 yaşındaki ikiz çocuklarının velayeti alabilmek için Reha Muhtar'a İstanbul Aile Mahkemesi'nde dava açmıştı. Davanın bugünkü duruşmasına, davacı Deniz Uğur ile davalı Reha Muhtar ve avukatları katıldı. Gizli görülen duruşmada, Deniz Uğur'un tanıkları dinlenirken, salonda zaman zaman bağrışma seslerinin yükseldiği duyuldu. Duruşmada Deniz Uğur'un çocukları için istediği 30 bin TL'lik nafakayı Reha Muhtar ve avukatının maddi çıkar olarak nitelendirilmesi üzerine, Deniz Uğur'un istediği nafakadan vazgeçtiği öğrenildi. Deniz Uğur'un avukatının gizli görülen davada 'gizlilik kararı'nın kaldırılmasını istediği ancak mahkemenin gizliliğin devamı karar verdiği belirtildi. Duruşma gelecek celse Reha Muhtar'ın 3 tanığının dinlenmesi için ertelendi.

"ÇOCUKLARIMA BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYACAĞIM"

Reha Muhtar duruşmanın görüldüğü mahkemenin koridorunda kısaca soruları yanıtlayarak, "Bir doktora gidilmesi talebi vardı, o talebi reddetti mahkeme. Anneyle ilgili tek bir kelime konuşmayacağım bu mahkeme boyunca. Çocuklarıma bu kötülüğü yapmayacağım" dedi.

Duruşma sonrası Muhtar ve Uğur adliye dışında karşı karşıya geldi. Taraflar yan yana gelmekten kaçınırken, Reha Muhtar koşar adımlarla yaptığı açıklamada, "Hiçbir konuyu tartışmamayı, konuşmamayı, ego konusu yapmamayı öğrendim. Çocuklarımı etkileyecek hiçbir şey söylemem. Onları annelerine karşı doldurmam. Annelerinin aleyhine olabilecek hiçbir kelimeyi çocuklarıma etmem. Çocuklar 3,5 yıldır tenis oynuyorlar. Geçen sene nereye gidiyorlarsa 50 metre yanındaki yere gidiyorlar. Değişen bir şey yok" şeklinde konuştu.

DENİZ UĞUR: "KIZIMIN MUTLU OLMASINI İSTİYORUM"

Deniz Uğur ise avukatıyla birlikte adliye karşısındaki meydanda bir açıklama yaptı. Uğur'un konuşmaktan çekindiği gözlenirken avukatı Abidin Şahin "Dosya kapsamında bizim talebimiz doğrultusunda konulmuş gizlilik kararı vardır. Gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettik. Mahkeme bu talebimizi yerinde bulmadı. Kararı reddetti. Gizlilik kararı devam ediyor. Çocukların velayeti anneden alınıp babaya verilmişti. Bu 2011'de İstanbul mahkemelerinde derdest bir dava varken Beykoz mahkemelerinde görülen bir dava ile anneden alınıp babaya verilmiştir. Biz bu velayetin yeniden anneye verilmesini talep ediyoruz. Bu dava kapsamında çocukların velayetinin anneye verildiği takdirde 15'er bin TL'den 30 bin TL iştirak nafakası talebimiz vardı. Bu talebimizden vazgeçtik. Yargılama sürüyor" diye konuştu. Deniz Uğur ise sorularını cevaplandırmazken, "Benim tek amacım, kızım bana diyor ki seni özledikçe bakıcıma sarılıyorum. Ben onun mutlu olmasını istiyorum" diyerek avukatıyla birlikte adliyeden uzaklaştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazeteci Reha Muhtar, ikizlerinin annesi Deniz Uğur 2010 yılında protokol imzalayarak ayrılmışlardı. Protokol gereği ikiz çocuklar Mina Deniz ve Poyraz Deniz'in velayetinin 18 yaşına kadar babaları Reha Muhtar' da kalmasında anlaşılmıştı. Ayrıca protokolde anne Deniz Uğur'un çocuklarını istediği zaman Muhtar'ın yalısında görebileceği hatta yalıda iki gün kalabileceği maddesi de yer almıştı. Geçtiğimiz aylarda oyuncu Deniz Uğur bu protokole itiraz etmiş ve çocuklarının yanında kalmasını istemişti. Bunun üzerine İstanbul Aile Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Reha Muhtar Deniz Uğur İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title