Haberler

Van Yyü, Dev Yatırımlar İçin Gün Sayıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (Van YYÜ), aralarında spor salonu, kütüphane, yemekhane ve çevre yolunun da bulunduğu birçok proje hayata geçirildi.

Yapımı tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin, yaptığı yatırımlarla bölgede çok önemli bir yere geldiğini söyledi.

Kampüs içerisinde 35 milyon liraya mal olan spor tesisini basın mensuplarıyla gezen Battal, tesisin 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu belirtti.

Tesiste bireysel ve toplu iç mekan sporlarının tamamının yapılabileceğini anlatan Battal, "İçinde yüzme havuzu da bulunuyor. Van'a yakışan çok donanımlı bir spor kompleksi bitmek üzere. Bu komplekste personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız spor yapabilir. Kompleks içindeki Osmanlı ve Fin hamamı da hizmete girecek." dedi.

Battal, tesisin haziran ayında tamamlanacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açılışa davet edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Kompleks içinde 3 bin 500 kişilik bir salon var. Bundan sonra Van YYÜ'de dünya çapında sporcular görebileceğiz. Futbol, basketbol ve voleybolda üniversite olarak iyi durumdayız. Bu yıl basketbolda hem erkek hem de kızlarda birincilikler elde ettik. Van YYÜ'nün spora zaten yatkınlığı var. Bu kompleks ülkemizi uluslararası düzeyde temsil etmemize katkı sunacak."

Yeni yapılan kütüphane, yaya yolu ve yemekhaneyi de gezen Battal, hayata geçirilen yatırımların üniversiteyi farklılaştırdığına dikkat çekti.

Battal, yeni yapılan yaya yoluna "120 Kahraman Vanlı Çocuk", yemekhaneye ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan polis memuru "Halil Hamuryen"in ismini verdiklerini dile getirdi.

Üniversiteye 500 kişilik lojman da yapılacağını vurgulayan Rektör Battal, "Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman 100-120 milyon liralık bir yatırım yapmış olduk. Bu yatırımlarımızı inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle anlamlandıracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Peyami Battal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
title