Haberler

Van'da Z-Kütüphane Açılışı

İpekyolu Belediyesince, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda oluşturulan zenginleştirilmiş kütüphane (Z-Kütüphane) törenle açıldı.

İpekyolu Belediyesince, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda oluşturulan zenginleştirilmiş kütüphane (Z-Kütüphane) törenle açıldı.

İpekyolu Belediyesi, eğitime verdiği destek kapsamında Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda z-kütüphane kurdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile kütüphanenin açılışını yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kütüphanenin yanında 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini açtıklarını söyledi.

Van'da 300 bini aşkın öğrencinin bulunduğunu kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"İlçemizde de 100 binin üzerinde öğrencimiz var. Şimdiye kadar 6 Z-Kütüphane açtık. 4 tane daha açacağız. Bu açılışlarda hem okullarımızı ziyaret etmek hem de okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelme fırsatımız oluyor. 2018 yılında da 10 okulumuzda Z-Kütüphane açılışı yapmayı hedefliyoruz. 2 yılda 20 Z-Kütüphaneyi İpekyolumuza kazandırmak istiyoruz."

Okullarda öğrenci yoğunluğunun yaşandığını, bu yüzden de okul yöneticilerinin buldukları her alanı sınıfa çevirdiğini ifade eden Öztürk, okul müdürünün bu konuda bir vefa göstererek odasının kütüphane yapılması için öncülük ettiğini belirtti.

Açılışın ardından Öztürk, okul yöneticileri, öğretmen ve okul aile birliği üyeleriyle toplantı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Öztürk Namık Kemal İpekyolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title