Haberler

Van'da 'İran-türkmenistan Ülke Sohbet' Toplantısı

Doğu Anadolu İhratçılar Birliği (Daib) Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, Sınır Ticareti Mutlaka Yapılması Gerektiğini Belirterek, "Kapsam İçine Bölgenin İhtiyacı Olan ve Satılabilecek Kalemler Alınmalıdır. Aksi Durumda Katır Ticareti Devam Edecektir" Dedi.

Doğu Anadolu İhratçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, sınır ticareti mutlaka yapılması gerektiğini belirterek, "Kapsam içine bölgenin ihtiyacı olan ve satılabilecek kalemler alınmalıdır. Aksi durumda katır ticareti devam edecektir" dedi.

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) ile DAİB Genel Sekreterliği'nin ortaklaşa düzenlediği 'İran - Türkmenistan ülke sohbetleri' konulu toplantı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda yapıldı. Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum ve Hakkari'de çok sayıda ihracatçının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan DAİB Genel Sekreteri Fikret Karakuş, sınır ticaretinde uygulanan kotayı eleştirdi. Kabakuş, "Vatandaşlar katır ticaretini yapmak istemiyor. Ama buna zorlanıyoruz. Sınır ticareti mutlaka yapılmalı, kapsama bölgenin ihtiyacı olan ve satılabilecek kalemler alınmalıdır. Aksi durumda katır ticareti devam edecektir" ifadelerini kullandı.

VATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Emekçi ise VATSO olarak hazırladıkları bazı projelerinde yalnız kaldıklarını kaydederek, "Bu bölge ihracatçılarına bir çağrımdır. Hazırlanan projeler konusunda bölgesel hareket edelim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İGEME Araştırma Dairesi Uzmanı Asım Çalış, katılımcılara 'Pazara giriş stratejileri' başlığı altında İran ve Türkmenistan'ın tarihi, kültürel ve sosyal yapısı hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, VATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Emekçi, DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, İGEME Araştırma Dairesi Uzmanı Asım Çalış'ın yanı sıra Van Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Ergüç ile çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

(ŞA-MET-Y)

04.07.2007 18:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title