Haberler

Van'da Gönül Köprüsü Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Gönül Köprüsü Projesi Kapsamında Ankara'dan Gelen 402 Öğrenci ve Sorumlu Öğretmenlerine Veda Programı Düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Ankara'dan gelen 402 öğrenci ve sorumlu öğretmenlerine veda programı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Salonu'nda yapılan programda ilk olarak Van'ı tanıtan bir sunum yapıldı. Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyassettin Subay, öğrencileri Van'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, oluşturulan gönül köprüsünün gençlerin birbirleriyle kaynaşması açısından önemli olduğunu söyledi. Subay, misafir öğrencilerin Van'da hoşça vakit geçirdiklerini belirterek, "Van'a gelen Ankaralı öğrencilerimizle gönül köprüsü kuruyoruz. Yaşadığımız müddetçe, sizler yaşadığınız müddetçe bu dostlukları unutmayacaksınız. Sizi ağırlamaktan çok mutlu olduk. İyi arkadaşlıklar edindiniz. Umarım bu arkadaşlıklarınız ömür boyu devam eder. Yıllar sonra da Van'a gelince sizlere kapımızı her zaman açacağız" dedi.

Ankaralı öğrenciler adına bir konuşma yapan Halil İbrahim Yıldırım ise, Van'ı sadece gölden ibaret bildiğini, bunca tarihi ve turistik yeri görünce şaşırdığını belirterek, "Van düşündüğümün çok ötesinde muhteşem bir kent çıktı. Ayrıca kaldığım ailede bana gösterilen misafirperverlik ve sevgiyi asla unutmayacağım. Yaşadığım bu güzellikleri Ankara'da bulunan tüm arkadaşlara anlatacağım" şeklinde duygularını dile getirdi.

Duygusal anların yaşandığı veda programına, Vali Yardımcısı Ömer Özcan, okul müdürleri ile öğrencilerin misafir kaldığı aileleri katıldı.

(FG-MET-Y) 25.06.2008 20:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title