Haberler

Vali Öztürk'ten Brifing Turları

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Eğitimde Geri Kalmanın Hiçbir Geçerli Mazeretinin Olamayacağını Belirterek, Yakın Gelecekte Genel Liselerin Tasfiye Edilerek Yerini Anadolu Liselerine Bırakacağını Söyledi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, eğitimde geri kalmanın hiçbir geçerli mazeretinin olamayacağını belirterek, yakın gelecekte genel liselerin tasfiye edilerek yerini Anadolu Liselerine bırakacağını söyledi.

Niğde Valiliği görevine atanmasının ardından bir süre makamında nezaket ziyaretlerini kabul eden Sebahattin Öztürk, kamu kurumlarına iadeyi ziyaretler yaparak brifing almaya başladı. Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Öztürk'e Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından şehrin eğitim durumu ve sorunları hakkında detaylı bilgi verildi.

Vali Öztürk, ortaöğretimde okula devamsızlığın başlıca nedenleri arasında gelen erken evliliklerin 2010 yılında devreye girmesi beklenen 12 yıllık mecburi eğitimle son bulacağına inandığını söyledi.

İl genelindeki bilgiler ışığında okul öncesi eğitimde Niğde'nin hemen hemen AB standartlarına yaklaştığını vurgulayan Öztürk, ancak bunun yanında derslik sayısının yetersizliği ve OKS, ÖSS gibi sınavlarda yaşanan başarısızlıkların alınacak tedbirlerle önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Okul öncesi eğitimde yüzde 30 seviyelerinin üzerindeyiz. Bu kötü bir sonuç değil. Belki AB normlarına göre hala ideal değil ama o seviyelere yaklaştığımız görülüyor. İlköğretim alanında yüzde 100 seviyesindeyiz, bunda da bir sorunumuz yok ama kalabalık sınıfları azaltmak ve eğitim kalitesini yükseltmek gibi bir yükümlülüğümüz var. Niğde OKS'de Türkiye'nin ortalarında yer alıyor. ÖSS'de ise daha kötü durumdayız. Sonuçta 36 il Niğde'den daha iyi durumda" dedi.

(TA-İP)

27.12.2007 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title