Haberler

Uyuşturucu Bağımlılığı Araştırma Komisyonu, Devlet Bakanı Çubukçu'yu Dinledi

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ailenin, Madde Bağımlılığı Sorununun Hem Doğduğu Hem de Çözümlendiği Kurum Olduğunu İfade Ederek, "Uyuşturucu ile Mücadelede En Etkin Görev Aileye Düşmektedir" Dedi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ailenin, madde bağımlılığı sorununun hem doğduğu hem de çözümlendiği kurum olduğunu ifade ederek, "Uyuşturucu ile mücadelede en etkin görev aileye düşmektedir" dedi.

Uyuşturucu bağımlılığı ve kaçakçılığı ile mücadelede alınabilecek önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu bugün AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında toplanarak Devlet Bakanı Çubukçu'yu dinledi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Bakanı Çubukçu, ailenin, madde bağımlılığı sorununun hem doğduğu hem de çözümlendiği kurum olduğunu ifade etti. Uyuşturucu ile mücadelede en etkin görevin aileye düştüğünü vurgulayan Çubukçu, bu gerçek doğrultusunda Aile Danışma Kurulları oluşturulduğunu, ayrıca yurt çapında düzenlenen kampanyalarla ailelerin bilinçlendirilmesine büyük önem verildiğini kaydetti. Çubukçu, önleyici çalışmalar doğrultusunda ilgili bakanlıkların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı ile de işbirliği yaptıklarını ve cuma hutbelerinde uyuşturucu maddelerin zararlarının anlatılmasını sağladıklarını bildirdi. Büyük kentlerin bazı mahallelerini riskli bölge olarak belirlediklerini, bu bölgelerde çocukların istismarını, suça itilmesini ve şiddet görmesini önlemek üzere 35 merkez kurduklarını kaydeden Çubukçu, bu merkezlerde toplam 400 bin kişiye hizmet verdiklerini ifade etti.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun 14 merkezde 20 bin çocuğa baktığına işaret eden Çubukçu, bu alanda yeni bir hizmet modeli üretmeye çalıştıklarını, hedeflerinin risk altındaki çocuklara ailelerinin ya da bakıcı ailelerin yanında sahip çıkılması olduğunu bildirdi.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title