Haberler

Uşak Belediyesi'ndeki 7 İşçinin İşten Çıkarılmasına Tepki

Uşak Belediyesi'ndeki 7 işçinin işten çıkarılmasına tepkiAK Partili Uşak Belediyesi tarafından iddiaya göre gerekçe gösterilmeden 7 işçinin işten çıkarılmasına CHP Uşak İl Yönetimi ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Uşak Şubesi tepki gösterdi.

Uşak Belediyesi'ndeki 7 işçinin işten çıkarılmasına tepki

AK Partili Uşak Belediyesi tarafından iddiaya göre gerekçe gösterilmeden 7 işçinin işten çıkarılmasına CHP Uşak İl Yönetimi ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Uşak Şubesi tepki gösterdi.

Uşak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ tarafından işçilere gönderilen yazıda, SSK Sicil Numarası ile Belediyemizde Kadrolu işçi olarak çalışmaktasınız. Başkanlık makamınca 13.05.2016 tarihi itibari ile iş akdiniz feshedilmiştir yazılı resmi evrakla işten çıkarılan 7 işçi, gerekçe gösterilmeden iş akitlerine son verilmesini yargıya taşımaya hazırlanıyor. Uşak Belediyesi'nin 12 ile 30 yıldır belediyede kadrolu işçi olarak çalışan 7 işçinin gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasına tepki gösteren CHP ve Hizmet-İş Sendikası yetkilileri de konuyla ilgili ortak basın açıklaması düzenledi. Hizmet-İş Sendikası Uşak Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, Hizmet-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, partililer ve sendika üyeleri katıldı.

GEREKÇESİZ İKİ SATIR YAZI İLE İŞTEN ÇIKARMA OLMAZ

İki satır yazı ile işçilerin işlerine son verildiğini ifade eden Hizmet-İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, Yönetmelikte bir disiplin cetveli vardır. İşçiler eğer bir suç işlemişse bu cetvelin gereği yapılır. Hiçbir gerekçe gösterilmeden iki satır yazı ile işçilerin iş akitlerine, ekmeklerine son veriliyor. İnsanların yaşam akışları işten çıkarılma ile ters yöne çevriliyor. Bu ters dönen akış bizi rahatsız ediyor. Suçu varsa cezasını çeksinler. Hırsızlıksa hırsızlığın bedelini ödesinler. Suç işledilerse suçunun cezasını çekmesinler. İşçiler suçlu ise çalışsın mantığında değiliz. Suçu sabit görülmeden, yargılama olmadan insanların suçlu olup olmadığını bilmeksizin, hayatının akışı iki satır yazıyla değiştirilemez dedi.

UŞAK BELEDİYESİ İŞÇİLERE MOBBİNG UYGULUYOR

Uşak Belediyesi'nin işçilere mobbing uyguladığını, daha önce başka partilere çalışan işçilerin yerlerini 20 günde bir değiştirerek baskı yaptığını öne süren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, belediyenin gerekçe göstermeden ve 7 işçinin gözyaşına bakmadan işine son verdiğini söyledi. Karaoba, İş akdi fes edilebilir. İnsanlar yüz kızartıcı suçlar işleyebilir, başka sıkıntılar olur ve işten çıkarabilirsiniz. Ama belediye işçilere gerekçe göstermeden yazdığı 'İş akdiniz fes edilmiştir' yazısıyla işçileri işten çıkarıyor. Hepimizin sosyal bir hayatı ve düzenimiz var. Bu insanların kurulu bir düzeni var. Ödemek zorunda oldukları borçları, bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve üniversiteye gidecek yavruları var. Bunları göz ardı ederek sadece siyasi fikri nedeniyle, ben seni işten çıkardım mantığıyla bu işler olmaz. CHP olarak biz işçilerimizin yanındayız. Sendika, SSK bizim haklı mücadelemizin yanında duracaktır. Ben buradan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a sesleniyorum. 'Böyle ehli keyif istediği kişiyi işten çıkaramayacağını' bilmesi gerekir. Bugün iktidarsınız, yarın muhalefette olabilirsiniz. O zaman iktidara gelenler sizin imza atarak aldığınız herkesi işten çıkarsın, yok böyle bir şey dedi.

Karaoba, emeğin en yüce değer olduğunu ifade ederek şöyle devam etti İşten çıkarılan işçilerimizin hukuki olarak da her zaman yanındayız. İşçilerimiz bugün sendikanın avukatları ile görüşerek adli süreci başlattıklarını söyledi. Biz bu konuyu kesinlikle gündemden düşürmeyeceğiz. İşçilerimize yapılan bu haksızlığı halkımızın duymasını istiyoruz. Bugün onlara yapılan yarın başkasına yapılacak. Temel olanı, insan hakları ve insan değerleridir. Bu arkadaşlar belediyeye uzun yıllardır emek veren kalifiye elemanlardır. Bu arkadaşlarımızı işten çıkarmamak gerekir. Şu anda yurt dışında olan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'a geldiğinde milletvekilimiz Özkan Yalım ve CHP yönetimi olarak bir görüşme yapacağız. Olumlu bir sonuç alamazsak konuyu meydanlara taşıyacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hizmet İş Sendikası Sorkun Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title